Левски (София)Първа лига

Левски с шанс да играе на новия стадион в Литва

Отборът на Левски може да играе на новия стадион в Каунас, където преди една седмица националите ни направиха равенство 1:1 срещу Литва. За да се стигне до евентуален мач на този стадион Хегелман трябва да преодолеят македонския Шкупи Скопие във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

profittips-the best football tips

Името на стадиона идва от литовските пилоти Степонас Дариус и Стасис Гиренас, които през 1933-а година се опитали да поставят световен рекорд за най-дълъг полет.
Стадионът, който носи тяхното име, е построен през 1979-а година, но третата и последна реконструкция е завършена през октомври 2022-а.

profittips-the best football tips

Реновирането по официални данни струва 43 милиона евро, като капацитетът му е 15 315 места.

profittips-the best football tips

Настилката представлява хибридна трева от Нидерландия от най-ново поколение и вероятно гостуващите отбори ще си отдъхнат, тъй като няма да играят повече на неудобното изкуствено игрище във Вилнюс.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker