Анализи и коментариЛокомотив (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Локомотив София приема ЦСКА в мач с много неизвестни

Локомотив София приема ЦСКА-София в мач от 26-тия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Локомотив“ в квартал „Надежда“ е с начален час 19:00 и ще имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

Двата отбора влизат в срещата от крайно различни позиции в класирането. Столичните „железничари“ все още не са си гарантирали оцеляването в елита, докато „армейците“ преследват лидера Лудогорец с надежда да стопят точковия пасив преди решаващата фаза от сезона.

По време на паузата в Борисовата градина старши треньорът Нестор Ел Маестро избра отборът да не играе контрола. В тима има доста кадрови проблеми. Наставникът на ЦСКА няма да може да разчита на контузените Юрген Матай, Иван Турицов, Мартин Стойчев и Тобиас Хайнц.

profittips-the best football tips

Потенциален проблем за гостите са жълтите картони, тъй като двама от титулярите Амос Юга и Тибо Вион висят с осем официални предупреждения. При девети получен картон, двамата ще бъдат наказани за две срещи, което автоматично ги изкарва от състава за дербито с Левски следващия уикенд.

Данило Дончич ще се опита да се реваншира на феновете за втората разгромна загуба с 0:6 под негово ръководство. Той няма да може да разчита на титулярния си вратар Александър Любенов, който пострада сериозно в Разград и ще отсъства от терените поне месец. На негово място сръбският наставник ще заложи на младия Жарко Истатков.

profittips-the best football tips

Добрите новини при столичните „железничари“ са свързани с завръщането на трима от основните футболисти – Симеон Мечев, Красимир Милошев и Ивайло Найденов, които изтърпяха наказание. През паузата тимът изигра една контрола с младежкия национален отбор, която бе загубена с 0:1.

Локомотив София ще търси своята първа домакинска победа от месец август. Въпреки незадоволителното представяне, лошите резултатати, чисто статистически „червено-черните“ са препъникамък за своя съперник в мачовете на стадион „Локомотив“. Последният успех на „армейците“ като гости на „железничарите“ е през 2011 година, когато се прекъсва серия от шест години без победа. Всъщност през последните 19 години победите за Локо в „Надежда“ са три, равенства са цели 10, а ЦСКА записва едва една победа, като се има предвид, разбира се, че двата отбора нямат мач помежду си в периода (2016-2021).

От своя страна ЦСКА е най-силният гост в шампионата с 26 спечелени точки от 12 мача. „Армейците“ влизат в мача категорично като фаворит, но със сигурност Локомотив София е отбор, който може да се възползва от ролята си на аутсайдер и да се противопостави на опонента си.

„Вярвам и аз, че срещу Локомотив София няма да е лесно. Няма вече такива мачове. След тези 10 дни, които имаше пауза за националите, се подготвихме много добре. Отборът се чувства много добре за този мач. Знаем, че всички останали срещи са много важни“, заяви нападателят Фернандо Каранга за предстоящия сблъсък. В миналия кръг срещу Ботев Пловдив той отбеляза първите си два гола след завръщането в тима.

Локомотив София и ЦСКА-София е двубой с много неизвестни, който може да запали интереса дори и на неутралния зрител. Статистиката или логиката – кое ще надделее в събота вечер? Предстои да разберем.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia


Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker