Анализи и коментариФутбол

Любопитни факти около Вечното дерби след последното издание за сезона

В събота се изигра последното „Вечно дерби“ за този сезон. След него балансът между двата тима е в полза на ЦСКА, който води с четири победи на опонента си. Това бележи вече тригодишна доминация на „червените“ макар те не винаги да са били в толкова удобна за тях позиция.

profittips-the best football tips

ЦСКА спечели 2 пъти срещу вечния си съперник в рамките на 20 дни. Това вече се е случвало – през сезон 1965/66, както и през месец март 2014-та година. В първия случай ЦСКА е победил с 1:0 и 3:0, а във втория – два пъти с по 1:0.

profittips-the best football tips

Головете в събота паднаха в рамките на 20 минути, но и това не е прецедент. ЦСКА е успявал да отбележи три пъти в рамките на 6 минути срещу Левски на 19-ти октомври 2013-та година, пак три пъти, но в рамките на 12 минути на 1-ви октомври 1989-та година. Левски от своя страна е бил точен на три пъти в рамките на 11 минути на 6-ти март 1988-ма година. И двата тима са успявали да отбележат по четири гола в рамките на едно полувреме на съперника си макар в събота никой от тях да не постигна това.

profittips-the best football tips

С този мач четири кръга преди края на сезона е ясно, че Левски няма да може да изпревари ЦСКА в крайното класиране независимо как ще завършат двубоите до края. Към момента разликата между двата тима е 12 точки, което е далеч от рекордните 23 точки през сезон 2022/2023.

Домакините стартираха за трети път с 11 чужденци срещу Левски, а с този двубой Стамен Белчев задмина Паро. „Червената“ легенда има баланс от 3 победи, 6 равенства и 4 загуби срещу Левски, а Стамен вече е с 4 победи, 2 равенства и 1 загуба.

ЦСКА все още има едва една загуба от Левски в плейофната фаза на шампионата. Това се случи при въвеждането им през сезон 2001/2002.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker