Левски (София)ТОПФутбол

Марин Петков: Гоних топките при последната шампионатна победа на Левски над Лудогорец, горд съм, че изиграх 100 мача със синия екип

Марин Петков бе избран за „Футболист на месец фверуари“. На традиционната пресконференция по време на награждаването той сподели, че е гонил топките като юноша на клуба при последната шампионатна победа на Левски срещу Лудогорец. Поливалентният футболист изрази надежда, че че младежкият национален отбор ще победи Полша още веднъж и ще играе на Европейско първенство догодина.

profittips-the best football tips

„Благодаря на всички, които са гласували за мен, благодаря на отбора и на хората, които ми гласуват доверие. Всеки един и човек, и спортист, преживява спадове, падения и възходи. Това е нормално нещо, важно е как ще ги преодолееш“, заяви Петков.

„Мисля, че в последния мач, второто полувреме паднахме физически, но важното е, че взехме трите точки и не допуснахме гол. Сега имаме два хубави мача – срещу Лудогорец и ЦСКА. За мен това са най-хубавите мачове за мен, защото са дербита“.

profittips-the best football tips

„Надявам се да издържим. Мисля, че всеки прави това, което е нужно, като професионален спортист. Имаме си треньори, които ни подготвят, и се надявам да издържим“, коментира той за физическата форма на тима.

„Гоних топките на този мач. Надявам се да спрем тази серия, защото сериите са, за да се развалят“, сподели Марин Петков относно последната шампионатна победа на Левски срещу Лудогорец, която бе през 2016 година.

profittips-the best football tips

„Не мисля, че аз трябва да казвам какви са нашите амбиции. Опитваме се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим пълния брой точки всеки мач. Не мисля, че трябва да се изхвърляме. По-добре да покажем на терена, дали сме готови за тези места, отколкото да говорим тук пред вас“.

„Мисля, че всеки мач започнахме да се стремим да побеждаваме, или поне да не загубим. Стремим се да пресираме съперниците си и да доминираме над тях и статистиката е показателна“, заяви 20-годишният футболист на Левски.

„Предстои ни важен мач септември месец тук срещу Полша и тогава шансовете ни ще бъдат по-големи от техните. Надявам се да ги победим, защото ще бъде супер престижно, ако се класираме на Европейско“, каза още Петков по темата за младежкия национален отбор.

„Мисля, че всеки от тях се вписва. Всеки познава Охене, който е опитен. Другите двама също се вписват добре и мисля, че сме окомплектовани“, сподели впечатленията си за новите попълнения в тима.

„Аз съм от малък левскар и това, че направих 100 мача за Левски е чест и гордост и се надявам да продължавам така. В момента съм концентриран върху Левски, защото имаме важни мачове до края. Имам си отбор, аз съм играч на Левски и съм концентриран тук“, каза още Петков,

„Треньорът изисква от нас да играем по-съвременен футбол, такъв, какъвто играят на Запад и всеки футболист да играе както в защита, така и в атака, а също и да могат да се ротират“.

profittips-the best football tips

„С Уелтон сме различни като типове. Не ми тежат тези неща. Надявам се да успея да се наместя на неговото място“, коментира той, тъй като най-често играе на лявото крило на атаката на „сините“.

„Да играем в Европа, групи на Лига Европа или на Лигата на конференциите“, сподели Марин Петков относно целите пред Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker