Левски (София)Футбол

Марин Петков е най-младият играч на Левски, който може да постигне това

Марин Петков е на крачка от сериозен успех. Ако играе срещу Арда, това ще бъде неговият мач номер 100 за първенство с екипа на Левски.

profittips-the best football tips

До момента 80 футболиста са постигали това постижение. Той няма да е първия в този клуб, но ще е първия, който е успял да влезе в „клуба“ с навършване на крехката възраст от 20 години и 145 дни.

profittips-the best football tips

В исторически план най-младият футболист, който е имал съпоставима бройка двубоя за Левски на тази възраст е Георги Соколов. Соколето обаче е бил с едва 72 двубоя в първенството към въпросния момент.

profittips-the best football tips

Петков е и на първо място по изиграни мачове за клуба въобще със своите 118 срещи във всички турнири. Там надминава дори Борислав Михайлов, който има едва 90 двубоя.

Марин Петков дебютира на 10-ти ноември 2019-та година при победа с 1:0 срещу Ботев. Към момента има 99 двубоя за първенство, 13 гола и 6 асистенции.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker