Анализи и коментариФутбол

Мачът Лудогорец – Левски попада в списък с 16 двубоя на „сините“

Дербито между Лудогорец и Левски разбуни духовете, но освен това то попадна в списъка на най-големите загуби на тима. Оказва се, че в славната история на Левски все пак има 16 двубоя, в които клубът е инкасирал четири или повече гола.

profittips-the best football tips

Първият от тях е през 1940-та година, когато Локомотив София нанизва 4 безответни гола в двубой за купата на страната. Следват две последователни загуби от ЦСКА – 0:5 и 0:4. Пак среща за Купата се нарежда на четвърто място в списъка – загубата с 0:5 от Спартак Пловдив. През 1962-ра година „сините“ са записали най-тежкото си поражение – домакинска загуба от Ботев Пловдив с 1:6.

profittips-the best football tips

Пет години по-късно следва и първия международен гаф на Левски. Милан побеждава родния гранд с 5:1 в двубой за КНК. Следва нова загуба от Ботев, този път с 4 безответни гола, а после и 5:0 от АЗ Алкмаар за Купата на УЕФА. В края на 89-та година отново ЦСКА се нарежда в списъка с победа 5:0 като домакин. Следва последната до настоящия сезон загуба с 5:1 – от тима на Нефтохимик.

profittips-the best football tips

В по-новата история на тима могат да се отбележат само загуба с 4:0 от Литекс за Купата на България, поражения от Барселона и Спортинг Лисабон с 5:0 и от Лацио и АЕК Ларнака с 4:0. Последното от тази серия е било още през 2019-та година и „сините“ са прекарали малко повече от пет години без да допуснат поражение с четири или повече гола.

От тези 16 мача в 9 тимът е получил 5 гола във вратата си, което се оказва и най-често инкасираната бройка голове при подобни загуби от тима на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker