НационалиТОПФутбол

Миг за историята! България излиза с нетрадиционен екип срещу Танзания

Националният отбор на България ще играе за първи път в историята си със златист екип. Той е изработен в чест на 100-годишнината на националния отбор, който изиграва първия си официален мач на 21-и май 1924-а година.

profittips-the best football tips

Това е трета юбилейна фланелка на България в цветова комбинация от старо злато с кралскосини ръкави, а гащетата също са в кралскосиньо и златни кантове. Отличителният графичен елемент, подобно на другите два екипа, е релефната материя с мотиви, вдъхновени от Голямата базилика в Плиска.

profittips-the best football tips

До момента българите са били с бели фланелки, което е традиционния цвят, а също така за втори цвят е използвано червеното. Третият цвят също е взаимстван от националния флаг – зелено с червена диагонална линия през гърдите. Сега за първи път „лъвовете“ ще излязат с фланелки, които символизират златните успехи на футбола в страната.

profittips-the best football tips

Bългария се изправя срещу Танзания в първи мач за 2024 година, който е част от новия приятелски турнир на ФИФА – FIFA World Series. Срещата ще се играе в Баку и e с начален час 15:00 българско време.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker