ТОПЦСКА-София

Министър Илиев коментира ситуацията с новия стадион на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев говори по актуални теми в българския спорт в сутрешния блок на bTV. Той коментира и актуалната тема, свързана с изграждането на нов стадион на ЦСКА. 

profittips-the best football tips

„Едва ли има човек, който да не преживява, това което се случва във футбола. Проблемите са трупани в годините назад и решението няма да дойде бързо. Трябва да се работи в детско-юношеските школи, да се заложи да се развиват повече таланти и спортисти. Във волейбола са наложили ограничение – максимум 5 картотекирани чужденци и максимум трима едновременно на терена. Това дава шанс на повече българи. Футболът също може да осмисли нещо в тази посока. Последният, който гледах е със Северна Македония.

Държавата трябва да финансира всеки спорт. Във футбола е малко по-различно, защото повечето клубове са професионални и тогава има конфликти и не могат да бъдат финансирани. Не трябва да говорим само за футбол, а да кажем какво се върши и за другия спорт.

profittips-the best football tips

Тази година федерациите са абсолютно задоволени с всичко, което са поискали от Министерството. Успяхме допълнително да подсигурим 3 200 000 за Олимпийските спортове, които да дадем до края на годината. Вече програмите за следващата година, която е Олимпийска, са в действие и до края на този месец ще могат да пуснат своите проекти и няма да има прекъсване в подготовката на нашите атлети. Успяхме да направим страхотни програми за хората, които вече имат квоти. Ще бъдат изключително добре подкрепени от държавата. Надяваме се да имат добра реализация и на самата Олимпиада, защото това е най-големият спортен форум и всички очи са вперени в този форум.

profittips-the best football tips

За първи път младите ни състезатели, тези които участват в Олимпийски спортове, където са постигнали класиране на Европейско или на Световно ниво, ще получат премии. Това успяхме да локализираме като голям проблем, че ги губим точно в тази възраст, когато са между 16 и 20 години.

Решен е проблемът. Проблемът е в самата федерация, която имаше задължения към Министерството. След като направихме разсрочване на тези задължения, те получиха всичките си средства за подготовка, а за първи път път от 2005 г. ще имаме домакинство на Европейско по щанги.

Има внесена жалба, което със сигурност ще забави проекта. Не е приятно, защото тамън на стартовата линия беше застанал ЦСКА и сега пак се влиза в някакви процедури, които не се знае колко време ще траят. Ако искаме да забъркаме проблем в нещо, пращаме го в съда и оттам нататък започват да се точат понякога и с години нещата. Със сигурност ще има забавяне. Има общо дружество с ЦСКА. Надявам се бързо да се разрешат нещата, за да могат да стартират и тези процеси. Когато нещата влезнат в съд и се пускат жалби, процедурите са дълги.

Хоризонтът на нашето правителство не предполага построяването на нов национален стадион. Правим проучвания за къде е най-подходящата локация, колко би струвало и евентуално проектиране на такова съоръжение“, допълни министър Илиев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker