ДЮШФутбол

Михаил Александров: На моменти ми се струва, че се примиряваме, а не трябва

Михаил Александров беше част от церемонията по връчването на наградите за юношеските елитни групи у нас. Той говори пред събралите се журналисти за бъдещето на младежкия футбол в България.

profittips-the best football tips

„Цялата ни футболна екосистема трябва да обърне внимание на тези млади футболисти. Те са бъдещето! Имах късмета да изляза на 15 години в мъжкия футбол, което ми помогна много. Ако се вгледаме в детайли, във всеки аспект българският футболист изостава, невинаги по вина на самия играч. Когато отидох в мъжкия отбор на Борусия на 17-18 години, всички около мен бяха подготвени физически, психически. Две-три години се опитваш да ги настигнеш, а тогава ти изтича договора и напълно логично не ти го подновяват. Изпитал съм го на собствен гръб.

Не става въпрос за талант и това дали се влагаш в тренировки или друго, а че трябва футболистите ни да се подготвят от по-рано за мъжки футбол. Има недостиг на кадри и не само при треньори, а при ръководители, директори и така нататък. Както и при футболистите. Това е нещо, с което БФС трябва да се справи, да се работи двойно повече. На моменти ми се струва, че се примиряваме, а не трябва да е така.

Нещото, което трябва да подобрим, са условията, при които се състезават младите футболисти и след това да очакваме нещо от тях.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker