Левски (София)ТОПФутбол

Мъри: Заварих фалирал клуб, а го подготвих за шампион! ЦСКА разви синдром и страх от нас

Бившият наставник на Левски – Станимир Стоилов – е категоричен, че отборът, който изгради на „Герена“ е бил готов да стане шампион на България.

profittips-the best football tips

„Аз заварих Левски, който трябваше да се промени на нова година. Това беше ясно. Отбор, който в първите 6 кръга беше загубил 4 мача. И то два домакински. Взехме доста добри играчи. Ноа, Хосе, Цунами, Кръстев, Уелтън, Ван Дер Каап. Това бяха шестима играчи, които дадоха друг облик на отбора. Отборът стана конкурентноспособен на най-силните. С тези футболисти играх 4 мача срещу ЦСКА, в които не допуснахме гол, а те нямаха удар към нашата врата, без значение дали пазеше Николай Михайлов, или Пламен Андреев. Нямаше разлика в представянето ни. Това показваше, че бяхме приключила с тази дълга негативна серия, с този синдром.
Преди това Левски не можеше да се противопостави на нашия вечен противник. Започнахме да доминираме, а ЦСКА да развива синдром и страх от нас. Скоро не съм гледал мачове, а аз не обичам да коментирам без да съм гледал. Ако се правят грешни инвестиции, също бих могъл да коментирам, но сега не мога. Някои много обичат, когато си тръгнат от някой клуб или като ги махнат, да казват – ооо, ама те не ми дадоха шанс“. Ама защо не го казват, докато са там. Но да се върнем на Левски. Направихме отбор, който наистина беше готов през следващата година. Мина се и през грешките, през които трябваше да мине. Мина през славата, през победите, през загубите. Показа се и в Европа, но Господ ни спря в турнирите.

profittips-the best football tips

Да елиминираш ПАОК е нещо, което скоро сигурно няма да се случи. След загубата от нас, близо две години ПАОК не загуби от никой в Европа. Чак през тази паднаха от Динамо Загреб, но в крайна сметка отстраниха хърватския гранд. Явно е, че този Левски беше готов да стане шампион. Аз неслучайно на последната пресконференции казах съвсем просто и ясно: „Нека да ни се поставят конкретни задачи“. Например да ми бяха казали, че искат следващата година Левски да е шампион, аз щях да приема и ако сега съм толкова изостанал, колкото е Левски в момента, нямаше да се търси друг виновник. Аз щях да съм виновник и да съм си тръгнал. Аз виждах, че този отбор може да стане шампион. Но в този период трябваше да се постави задача и на изпълнителния директор каква да бъде финансовата печалба на клуба – да кажем 3 милиона, 5 милиона или, колкото ще да е. А и ако той не си е изпълнил задачата и той да бъде сменен. Това трябва да е Левски – да имаш задачи, които да изпълняваш. Както и ние имахме задача – да спасим клуба.
Ние заварихме фалирал клуб – и финансово, и морално, и спортно-технически. Без отбор и без играчи, футболисти, които струваха нула лева и нула стотинки. И се чудехме какво да ги правим, как да ги освободим, за да не им плащаме заплати и да вземем някого, с когото да вдигнем нивото. И се стигна дотам, че изчистихме задължения от над 4 милиона и половина за една година и паралелно с това изградихме силен отбор, а даже взехме и трофей, а играехме според мен и най-добрия футбол в България. Или хайде да сме по-скромни – един от най-добрите. И най-приятните мачове бяха с Лудогорец. Имаше футболна битка. Не казвам, че винаги побеждавахме, но имаше футболна битка, която радваше хората“, заяви Мъри пред „Мач Телеграф“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker