Левски (София)ТОП

Наско Сираков разкри какви са плановете за изграждане нов стадион „Георги Аспарухов“

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков разкри какви са плановете за партньорство със Столична община, свързани с изграждането на стадион „Георги Аспарухов“. За да могат да се осъществят процесите, спортното съоръжение трябва премине в ръцете на общината, а към настоящия момент е държавна собственост.

profittips-the best football tips

„В случай че Столична община получи собствеността върху стадион „Георги Аспарухов“, ще потърсим партньорство в учредяването на дългосрочно, възмездно право на строеж и ползване“, каза Сираков пред „Капитал“.

„ПФК „Левски“ винаги е имал последователна политика, както в развитието на спортно-техническата част, така и спрямо собствената си инфраструктура и тази, която стопанисва. Темата за инвестиция в стадион или спортна база, е повече от естествена за клуб с традициите на „Левски“, а и за всеки друг професионален такъв в страната.

profittips-the best football tips

Привържениците на футбола в България заслужават нов тип преживяване и самочувствие, каквито биха получили, ако наблюдават изявите на любимия си отбор на нов, модерен стадион, отговарящ на най-високите европейски стандарти за качество и сигурност“, коментира още собственикът на Левски.

„Тенденцията за инвестиции в спортна инфраструктура, за щастие, все повече набира скорост в България и това е неизбежен процес. Няма нищо по-важно от възможността професионалните клубове да управляват правилно съоръженията, които ползват, или са техен актив.

В тази връзка, искрено се надявам на разбиране и съдействие от страна на държавата, в създаване на необходимите административни и технически предпоставки, футболните клубове, с неуредени въпроси със собствеността и управлението на стадионите, какъвто е примерът с нашия, да бъдат разрешени в кратки срокове“, сподели той.

profittips-the best football tips

„В края на миналата година публично оповестихме намеренията ни да поставим развитието на стадиона и базите на клуба сред своите приоритети и ние не сме спирали да работим тази посока. Подобряването и инвестицията в клубната ни инфраструктура не е самоцел, а се базира на сериозна подготовка, включваща и детайлно изготвена инвестиционна програма, която официално депозирахме в Областна администрация София и Министерството на младежта и спорта.

Чрез този акт, ние заявихме и сериозните ни, професионално подплатени намерения, да бъде намерено решение „Левски“ да получи възможност да строи/реконструира и управлява стадион „Георги Аспарухов“ дългосрочно“, каза още Сираков.

Босът на „сините“ коментира и как ще бъдат осигурени инвестициите за клубен стадион на Левски. „Осигуряването на средства за инвестиция в клубния ни стадион, преминава през темата за уреждане на собствеността. Липсата или забавянето на решение в тази посока, сериозно биха възпрепятствали не просто гарантирането на инвестицията, но и шанса „Левски“ да достигне ново ниво на развитие.

Няма професионален клуб в Европа, който да не е инвестирал и стотинка в подобряване на стадионите и базите си. Всички констатираме, че тези процеси започнаха твърде късно у нас, но добрата новина е, че първите стъпки са направени“, отсече Сираков.

„През изминалите близо осем месеца, беше постигната важна стъпка напред, в разплитане на възела, наречен „концесия“, която на практика е законово трудно приложима в спорта в България. Изваждането на стадион „Георги Аспарухов“ от т.нар. „концесионен списък“ и встъпването в процедура по учредяване на дългосрочно право на строеж и ползване, ще предостави възможност да бъдат извършени инвестиции в съоръжението.

Към настоящия момент очакваме получаване на несложно административно и техническо решение от Министерски съвет, потвърждаващ изваждането на стадиона от цитирания списък. Вярвам, че с волята на служебното правителство, този акт ще бъде извършен в най-кратки срокове. Това би открило пътя на „Левски“ в привличането на финансиране, за да развива и управлява своята инфраструктура, следвайки най-добрите международни практики“, каза мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker