Левски (София)ТОПФутбол

На „Герена“ задържат ключов играч с нов договор

Ръководството на Левски обмисля да започне преговори за нов договор на Марин Петков. За последно страните сключиха договор през ноември 2021 година, като тогава се споразумяха до лятото на 2024 година. В него обаче има опция за удължаването му.

profittips-the best football tips

В това време Петков прогресира и срещу Арда изигра стотния си шампионатен мач за Левски. Той е и най-младият играч в историята на клуба, който достига тази кота – едва на 20 години. В тях е отбелязал 14 гола. Общо за тима от „Георги Аспарухов“ Марин има 119 срещи с 18 попадения.

profittips-the best football tips

Петков дебютира за Левски на 10 ноември 2019-а, при гостуването на Ботев Пловдив, загубено с 0:1. Дебютното му попадение също дойде при поражение на сините – 1:2 от Славия в „Овча купел“ на 17 март 2021-ва. През есента Петков бе резерва на фланговите нападатели Улетън и Роналдо. Двамата обаче бяха продадени през зимата, съответно на японския Гамба Осака и руския Ростов.

profittips-the best football tips

Това отвори място в титулярната единайсеторка за младока. Николай Костов му даде шанс и той го грабна. През пролетта Марин започваше вляво на нападението в първите два мача, като неизменно реализираше. Интересното е, че той откри резултата и при гостуването на Пирин Бл (2:1), и в домакинството на Арда. И в двата случая бе точен още преди да изтекат 10 минути.

В миналото към Петков е имало интерес от чуждестранни клубове, а ако продължава така, през лятото ще е още по-голям. От доста време той бе в полезрението на Бордо. През лятото дори се твърдеше, че е много вероятно той да премине в редиците на френския клуб, но това не се случи.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker