Левски (София)ТОПФутбол

Николай Костов: Всяка загуба за Левски е инцидент

Треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди „Вечното дерби“ с ЦСКА. То засегна много теми, в това число и предходния двубой с Лудогорец.

profittips-the best football tips

„Настроението не ни е много добро, тъй като загубихме със сериозен резултат. Има още 20 часа до мача. Времето лекува, така че се надявам да се отърсим от тази загуба. Очакванията са както винаги – да победим. Винаги сме оптимисти преди всеки един мач. Даже сме обвинявани, че прекалено атакуващо играем и не мислим за защитата, което, може би, е с право. Искам да изясна нещо за всички – ние налагаме един стил на игра и това може би ще бъде най-голямата победа този сезон. Минахме през много препятствия смениха се много играчи, обучавахме едни, сега обучаваме други. Наказания, контузии – те също спомагат да не сме усъвършенствали много неща. Не се предаваме. Може би затова публиката поддържа така играчите, защото нещо им харесва – в начина на игра, в старанието на играчите. Това искам да го вметна, за да може да сме по-откровени, по-открити.

Първото полувреме ние си сложихме печата, играчите усетиха нашата сила. Въпреки че само 45 минути беше това нещо – сложихме си печата на терена на Лудогорец. Първият полусезон изиграхме много добри 80 минути срещу Лудогорец, в който също загубихме драматично и с малко спорни отсъждания. Футболистите на Лудогорец разбраха нашата сила. Ние показваме на всички, че се стремим да сме активни през целия мач. Можех да предотвратя тази голяма загуба, още при 3:1 можеше да не слагам такива играчи, които нямат опит. Противно на това аз исках да проверя нашите млади играчи какво може да очакваме като играем срещу по-силните отбори. Можех да предотвратя този голям разгром.

profittips-the best football tips

ЦСКА с какво могат да ни изненадат? ЦСКА правят едни и същи неща и ги правят много добре. И те са в матрицата, в която сме попаднали и ние. Лудогорец ни създава такива комплекси, че всяка година повтаряме едни и същи грешки. И ЦСКА, и ние, и всички други отбори. След неуспеха започваме да обвиняваме, да променяме, да търсим други варианти за следващ успех. Този път мисля, че трябва да сме по-умни и да разберем, че Лудогорец не може да доминира толкова години, защото ние правим едни и същи грешки. Тези въпроси ги обсъждаме с нашите опитни ръководители. Знам какво е чувството когато става въпрос за дербито. Просто искам да напомня, че дербито винаги е било за първо място преди Лудогорец. Сега и едните, и другите са в такива настроения, че едни са доволни, други са недоволни. Четвърто или трето място, за което се бори Левски, не отговаря на нашите амбиции. Ние сме отбор с големи амбиции. Въпреки препятствията, коиоо преодоляваме и икономическите такива – мисля, че сме на прав път.

Нямаме много опции – без Марин Петков и Фабио Лима сме малко беззъби, но така се стекоха нещата. Виждаме, че ЦСКА не са толкова убедителни във фаза защита. Имаме вариант да сменим Марин, въпреки че той е в страхотна форма. Ще бъде заменен няма как да ви кажа сега, не искам да говоря за основния състав, защото мисля, че ще бъде неправилно. Имаме млади футболисти, които няма как да не им се отрази психологически такава загуба. Ние сме оптимисти, с футболистите, представете си, че тази загуба ни отваря някаква врата за по-големи успехи. Ако приемеш загуба като капитулация, започват обвиненията. Ние имаме голяма подръжка от ръководството на отбора и те също вярват, че правим нещата по правилния начин. Футболистите също са заредени с оптимизъм.

Всяка загуба за Левски е инцидент. Душевните болки по принцип са по-трайни от телесните. Това няма как да го преодолеем толкова бързо. Работим по тоя въпрос. Разговаряме с футболистите. Надяваме се да преглътнем този горчив хап“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker