Левски (София)Първа лигаФутбол

Николай Костов за Конгреса: Имам мнение по въпроса, ако го кажа, ще бъде противоречиво с останалите

Наставникът на Левски Николай Костов даде традиционната си пресконференция преди шампионатен мач на „сините“. Столичани гостуват на Етър в двубой от 25-ия кръг на Първа лига.

profittips-the best football tips

„Имахме достатъчно време да мислим с какъв състав да излезем. Малко ни е странно, че ще играем без типичния централен нападател срещу последния в класирането. Това, с което разполагаме, е достатъчно, за да може да победим Етър в Търново, който предлага доста интересен футбол. Бяха близо да победят своите противници и заслужават уважение“, заяви предводителят на „сините“.

„Футболът е игра на епизоди. Желателно е да нямаме епизоди с груби грешки от решение на един футболист. Не упреквам Галчев за решението, което е взел в този момент. Може да се случи на всеки. Това беше решаващо да не победим Крумовград. Ако бяхме 11 на 11, отборът ни е способен да променя темпото. Имаме различни стратегии според противниците, срещу които играем. Уроците са да сме внимателни в такива епизоди, за да не се повтарят тези груби грешки, които влияят и на играчите, които са ги допуснали“, разкри той.

profittips-the best football tips

„Дадох оценката си за отбора на Етър. Интересно се представиха в последните мачове, без да се защитават така, както беше първия полусезон, когато играха срещу нас. Очаквам да продължат до края на шампионата да се борят за оставане в групата. Пожелавам им го. Светльо Петров е добър треньор от младото поколение. И на него пожелавам успех.

„Липсата ми на резервната скамейка не мисля, че е от съществено значение. Подготовката за мача се прави през седмицата. Треньорът, с когото работя е наясно с детайлите. Това, че отсъстват нашите играчи – естествено. Нека сме реалисти. За нас е най-важно да развиваме отбора. Някои играчи доста по-късно се включиха в подготвителния период. Имаме много добри футболисти, но не можем да мачкаме наред. Вярваме в играчите и вярваме, че ще се развиват. Ще подобряваме от там резултатите“, каза още Николай Костов.

profittips-the best football tips

„Убеден съм, че няма как да подценим Етър. Не сме подценили и Крумовград. Може да има подценяваме в отделна ситуация. Те настъпват непрестанно. Настъпват моменти, когато се завишава пулсът на играчите. В момента, когато възстановява своя пулс, може да има отпускане и топката да попадне в този играч, който е в критична зона. Винаги играчите попадат в сложни ситуации. Или оцеляваш, или умираш. Имаме футболисти с достатъчно развит интелект и вярваме, че могат да излизат от трудните ситуации по-добре от противниците“.

„Разклатени сме малко. Имахме благоприятни условия преди мача с Крумовград. Имахме достатъчно публика и не се възползваха. Колкото и да се правим на смели, трябва да говорим истината. Абсурд е да се мотивират играчите, след като самите те вярват, че ще стигнем своите цели, следвайки идеите си“.

„Тия, които пишат за дните почивка, трябва да проверяват дали е така. След Крумовград тренирахме на следващия ден. Имаме доста добре оборудвана зала, в която правим възстановителна тренировка. Имаме йога и след това започват възстановяванията в сауни, бани, масажи и така нататък.

Предстоят три дни почивни заради националния отбор. Да не ги пишем пет. Почиват всички отбори. Не целим да излезем от ритъм, а да подновим енергията на играчите. Не можем като Лудогорец да сменяме играчи на 2-3 мача. Имаме си нашето виждане за тия неща. Нека не злоупотребяваме с бройките на свободните дни. Защо трябва да се пишат тези неща, не мога да разбера, когато не са верни. Това зависи от журналистите. Може някой от вас да опровергае, но ние не можем всеки път да опровергаваме“.

„Винаги проверяваме на какви терени играем. Теренът е нашият втори противник. Съобразяваме се от терена. Знаем на какъв терен ще играем. Знаем как да подходим. Съобразяваме се със сигурност от терена“, заяви треньорът на Левски.

„Много е сложен въпросът за мен (относно Конгреса на БФС). Малко съм бил в България. Имам мнение по въпроса. Ако го кажа, ще бъде противоречиво с останалите. Интересът е изострен именно кой и как.“

„Ако започнем от ДЮШ, развитието на футболистите. Трябва да махнем таксите веднага, намаляваме и клубовете. На България не са нужни 100 клуба, които да развиват деца. Най-добре да млъкна, за да не си набера противници и на тези теми“, заяви Николай Костов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker