Левски (София)ТОПФутбол

Николай Костов похвали футболистите си и заяви: Стига толкова изходящи трансфери, някой трябва да играе

Предводителят на Левски Николай Костов говори на пресконференция преди първия мач на „сините“ през пролетния дял от шампионата. Столичани гостуват на Пирин в Благоевград в късния следобяд на съботния ден. Наставникът сподели, че Уелтон ще липсва на колектива и изрази притеснението си от терена в Благоевград. Костов направи кратък коментар за евентуалните входящи и изходящи трансфери, като заяви, че неговото желание е да няма повече напуснали играчи.

profittips-the best football tips

„Доста от отборите играят трудно срещу Пирин особено на техния терен. Съобразяваме се с този факт. Най-притеснителен е теренът, на който ще играем. Нас не ни се получава играта на по-лоши терени. Това е може би най-притеснителното. Мога да кажа, че за нас е загадка какъв е отборът без петимата основни играчи, които напуснаха. Нямаме търпение да видим. Контролите са си приятелски мачове“, каза Костов.

„Една от неизвестностите за този мач е именно смяната им на треньора. Ние нямаме много голямо наблюдение върху Пирин. Те бяха тука на подготовка, ние в Турция. Тя беше с предния треньор. Горе-долу ми е ясна стратегията на този треньор. Познавам го индиректно с отборите, които е работил в Украйна. Очакваме неочакваното. Винаги сме с предразсъдъци за неочакваното“, продължи той.

profittips-the best football tips

„Всички нови играчи по света им се дава повече време, за да може да се адаптират към съотборниците си, към атмосферата, към самия шампионат. Така са и нашите, но искаме, не искаме, трябва да им се доверим, за да заменят напусналите. Вярвам, че са с добри качества. Надявам се да се адаптирам бързо към шампионата в България“.

„Имахме разговори за Бастунов, не се получиха нещата. Така беше и с Колев. Търсим футболисти от Южна Америка“.

profittips-the best football tips

„За разлика от първия подготвителен период в Правец, имахме повече време да осмислим повече неща с играта. Вече сме на друго ниво на мислене. Нашата игра не е лесна. Ние се стараем да играем по-високо и да контролираме по-добре топката. Мисля, че доста неща се усвоиха от футболистите. Виждам ги по-решителни, с друга скорост е мисленето на терена, но това са контролни мачове и няма толкова голямо напрежение“.

„Много харесвам играчите си в момента и отношението им към тренировъчния процес. Оптимист съм за това, което видях от подготвителния период. Изключително доволен съм, нямам търпение да започне шампионатът“, сподели треньорът на Левски.

„Как няма да имаме амбиция за българи? Всеки е добре дошъл, стига да заслужава нашето внимание и да отговаря на принципите ни. Това са неща, за които постоянно говорим. Наблюдаваме всички български футболисти. Половин сезон съм в Левски и вече горе-долу ми е ясно кои подхождат на стила на Левски. Те ще продължават да бъдат по мое наблюдение“.

„Стига толкова изходящи трансфери. Някой трябва да играе. Всички ни липсват, но Уелтон беше душата на отбора. За него си мисля през последните дни. Благодаря, че публиката изпрати така нашия любимец. Трябва да търсим негови заместници, атрактивни футболисти, които да забавляват публиката, която е много взискателна“, каза Николай Костов.

„Ние в момента разчитаме на колективното мислене и всеотдаване, който да измени ситуацията в клуба. Аз много се радвам, че Левски вече се котира като един от отборите в Европа. Много е добре за нашия клуб“.

„За Пирин нямам много да ви говоря. Днес имахме разбор с футболистите, показали сме им най-опасните играчи в Пирин. Очаквам сериозен мач, но най-вече нашият отбор да победи. За мен сме по-силният отбор и с подкрепата на нашата публика да успеем“, каза още наставникът на „сините“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker