Левски (София)ТОП

Николай Костов разкри подробности за ситуацията с Краев и Петрис

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори на пресконференция преди старта на зимната подготовка на „сините“:

„Пътуваме по принцип за лагера с 24 футболисти плюс евентуално благоприятното разивтие за футболиста, който чакаме да замести Роналдо. Знаете за трансфера на Роналдо, той вече е оповестен. Има ситуация с играчите ни Петрис и Краев“, започна Костов.

profittips-the best football tips

„Спекулации има много. Много сме разочаровани със ситуацията с Краев и Петрис. Свидeтел съм, направиха се максимални усилия да се подновят договорите си, не го направиха. Играчите може би ментално са с отборите, с които се договарят, имат пълните права. Решението е взето, те няма да пътуват с нас. Алтернатива ще се търси в движение. Бяха много важни играчи за нас. Постъпохме коректно с тях. Забавиха се заради това входящите трансфери на техните позиции, ще се действа в движение. За нас цел №1 беше да запазим състава си, нямаме възможност да сме активни на пазара. Това ще са играчите, с които ще се разделим“, разкри той.

profittips-the best football tips

„Нямам резултатите от индивидуалната подготовка на футболистите. До 2 часа трансферът на Роналдо ще бъде оповестен официално. Всички основни играчи ще липсват на отбора“, сподели Николай Костов.

„Направил съм анализ още в първия ден след края на шампионата и не съм ги правил сам. Направени са много добри анализи. Знаем върху какво трябва да работим, имахме добри постижения по време на шампионата. Въпреки че загубихме в някои мачове, имахме добри представяния. Това не се виждаше в последните мачове, имаше ред причини, основната е физически спад, травми на играчи и дисбаланс“, сподели старши треньорът на „сините“.

profittips-the best football tips

„Със Саид Ибраимов нямаме развитие. Беше ясно, че трябваше да се присъедини в началото на шампионата. Той си взе решение да си остане в казахстанския отбор. Красимир Петров е помощник-треньор. Ще му бъдат поставени конкретни задачи и той ще трябва да си ги изпълнява.“

„Това, че губим основни футболисти не е приятно, но целите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели да сме шампиони, но отстъпихме. Не се знае какъв отбор ще имаме, как ще се подготвим. Целите са високи, няма как да избегнем напрежението. Единственото е глупавото губене на точки.

С четирите точки, които загубихме от Крумовград и Локомотив София, щяхме да сме напред и да гледаме с друг позитивизъм. Изостанахме от Черно море, Лудогорец и ЦСКА. Целта на подготвителния отбор е да се структурираме така, че да бъдем по-ефективни в количеството на нашите позиционни атаки, как ще ги изграждаме, за да си върнем оптимизма. Целта във втория сезон ще е победа да бъде спечелен всеки един мач и това да доведе отбора до участие в Лига Европа или нещо по-добро“, добави Николай Костов.

„Докладът е направен, но е секретен. Щом сме казали, че ще направим, значи сме направили. Ако иска, Боримиров да ви го даде, но не мисля, че е нужно, това са секретни неща. Всички български футболисти са интересни, но най-интересни са тези на Левски. Не е случайно, че младите ни левскари тренират постоянно с първия отбор“, сподели той.

„Очакваме Билал Бари да е на пълни обороти, но трябва да сме много внимателни с него. Иван Андонов трябваше да изиграе мач. Грешката е моя. Трябва да сме в по-реалната конкуренция за вратарство. Ван дер Каап си играеше и имаше важна роля за мачовете през сезона до момента“, коментира Костов.

„Ако си върнем играта, ще наваксаме много точки, защото сме силен отбор. В края на шампионата нямахме настроение, загубихме важни мачове, важни точки. Наруши се балансът, защото излязоха важни играчи. Не сполучихме в някои от мачовете. Имахме нелепо загубени мачове.“

profittips-the best football tips

„Ще бъдем на добро място, добре сме организирани, организирани са ни всички контроли. Надявам се, че тези условия ще бъдат уважени от нашите играчи и те ще се подготвят максимално добре. Фадига и Дарлан би трябвало да са адаптирани и да покажат по-добри игри през втория полусезон“, добави треньорът на Левски.

„Решението на клуба е по-добре Краев и Петрис да бъдат продадени, отколкото да си тръгнат, когато им изтекат договорите. Те ментално едва ли ще бъдат с нас, не знам дали ще бъдат ангажирани с тактиките на отбора, дали ще поддържат дисциплина. Мачовете от втория полусезон са най-важни за нас“, завърши Николай Костов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker