Левски (София)ТОПФутбол

Николай Костов с многозначен отговор за Уелтън

Старши треньорът на Левски Николай Костов сподели впечатленията си пред медиите на „Летище София“, минути след като „сините“ се прибраха от подготвителния си лагер в Турция.

profittips-the best football tips

“Дълъг и ползотворен обаче този път, много добре, че лагерът беше дълъг, тъй като в предния лагер например, бяхме в Правец в летния период, не можахме да се подготвим добре. Този път имахме по-добра възможност. Бяхме късметлии даже и с времето. Работихме в добри условия.

Мисля, че подобрихме много неща в нашата игра. Естествено в началото на лагера имахме някои неудачни в контролите изяви, но даже в неудачните за нас резултати, имахме добри епизоди в тези игри, така че давам една добра оценка. Имаме спокойни играчи в момента, тъй като самите те чувстват, че са добре подготвени физически. За наша радост завършихме с добри резултати, така значи и психологически.

profittips-the best football tips

Дали ще бъде отборът готов? Вие знаете много добре, че това ще покажат самите резултати. Нека да проследяваме и играта, тъй като тя трябва да бъде основният фундамент за тези резултати”, каза Костов.

“Всички са важни. Всички тези играчи, които напуснаха, са важни, тъй като, когато един нов играч влиза в отбора, всички тези играчи, когато влизат в отбора, не могат веднага да се напаснат. Необходимо е време. Някои като Охене все едно е бил с нас от две години.

profittips-the best football tips

Но има някои като бразилеца, който е другият нов футболист, може би с него трябва да бъдем по-търпеливи и по-внимателни, тъй като може би му трябва време за адаптация. Това не означава, че не е добър футболист.

Напротив, има много добри качества, избран по нашите критерии и смятам, че това донякъде текучество, постоянно влизане и излизане на играчи, малко пообърква нещата, но ние трябва да се съобразяваме с това, което е в момента“, добави наставникът на Левски.

“Предпочитам да не говоря за Уелтън, тъй като знаете много добре колко важен е за нас. Футболът е бизнес, зависи каква оферта ще получим. Той вече е на 27 години. Всеки си има своите мечти, своите надежди за реализация”, каза Костов, отговаряйки на въпрос за Уелтън, за когото се спекулира, че ще бъде продаден в близките дни.

“Пазарът е малко ограничен в този момент и сме с поглед към южноамериканските футболисти, тъй като са достъпни и по цени, а и по качества. Може би не е достатъчно добро времето да го погледнем (б.р. Хоакин Фернандес), тъй като той се присъедини доста по-късно в лагера. Мисля, че има добри качества, един добър футболист, който може би с нетърпение ще очаква своя шанс да покаже това нещо”, каза Костов.

“Имаме контузени след мача с Шахтьор, по-младите футболисти. Даже за това отложихме и едната среща, тъй като тя беше предназначена за тяха. Имаме трима играчи с леки травми. Охене също има възпаление, което не е толкова опасно, даже е готов. Имаме играчи, които минават на индивидуален план за тренираност. Така е с тези лагери, когато свършат, не всичко е идеално”.

“Сигурно е завишил Наско малко цифрата. Колкото повече гледаме, толкова повече харесваме нашите. Наистина съм изгледал изключително много футболисти. Попринцип не се прави така, тъй като трябва да се изпипат нещата и да се организират с футболистите, от които си избираме попринцип. Друг е подходът. Ние действаме по елементарен начин, на видео ги оценяваме и понякога правим грешки. Не искам да запълваме отбора със средна класа играчи“, добави наставникът на Левски. 

profittips-the best football tips

“Надявам се, че ще има нови футболисти. Българи може би да. Зависи дали е пуснало такова нещо ръководството, защот ако гледаме какво се изписва в медийното пространство, не всичко, което се изписва, трябва да му обръщаме такова голямо внимание. Казах, мисля, след мача с Динамо Киев – на нас ни е необходим във всички линии по едни футболист”, добави Костов.

“Не мога да определя. Не знам какво чувства, каква болка изпитва, какво не му дава възможност да е постоянен в натоварванията”, отговори старши треньорът на Левски за Билал Бари.

profittips-the best football tips

“Доволен съм, сега на някои естествено не им се получаваше в някои от игрите, при всички млади футболисти е така. Общо като цяло съм доволен от всички футболисти, не само от младите”, завърши Костов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker