Футбол

Обмислят промяна на Суперкупата

Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов сподели, че се обмисля промяна на формата, по който се определя носителя на Суперкупата на България. Идеята е да се използва формата, по който Испания и Португалия определят носителя на трофея.

profittips-the best football tips

Караиванов беше поканен официално от шефа на португалската лига и президент на Асоциацията на европейските футболни лиги Педро Проенса да присъства на финала за Суперкупата на Португалия. Двубоят ще се проведе на 27-ми януари.

profittips-the best football tips

Самият Караиванов коментира ситуацията. „БПФЛ обмисля вариант, в който Суперкупата на България да се промени и да провежда във формат с 4 отбора, както е в Испания и Португалия. Това е нещо, което ще коментираме с г-н Проенса в Португалия.“

profittips-the best football tips

Ако през настоящия сезон в България се ползваше този формат, за Суперкупата щяха да спорят тимовете на Лудогорец, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски, които щяха да бъдат разделени на две двойки и победителите от тези двубои щяха да решат всичко във финален сблъсък.

Снимка: Gong.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker