Спорт +Футбол

Парламентът улесни тимовете в България да играят с чужденци извън ЕС

Народното събрание на Република България е направило законодателни промени, които улесняват родните клубове, желаещи да ползват футболисти извън ЕС. Това беше съобщено от Българската професионална футболна лига.

profittips-the best football tips

Ето и цялото съобщение:

„Българската професионална футболна лига информира футболните клубове в България, че Народното събрание прие изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, които решават серия проблеми с наемането на работна ръка от страни извън Европейския съюз. Тези промени значително улесняват процедурата по картотекирането на чуждестранни футболисти.

profittips-the best football tips

Така се слага край на бавната и тромава процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС. Проблемът бе поставян нееднократно на дневен ред по време на срещите между БПФЛ и футболните клубове. Досега действащото законодателство на практика не позволяваше на клубовете да използват новопривлечените футболисти без европейски паспорти с месеци, а в същото време се налагаше да изплащат заплати.

profittips-the best football tips

Вносители на предложението в Народното събрание бяха Маноил Манев и Теменужка Петкова от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, а основна заслуга имат също така председателят на Комисията по туризъм Ертен Анисова и бившият Министър на спорта Красен Кралев, който отново показа любовта си към спорта.

Българският парламент реагира изключително бързо и придвижи всички процедури само в рамките на 3 дни.

Българската професионална футболна лига поздравява и колегите си от туристическия бранш, за които промените в закона на практика ще спасят сезона, тъй като ще решат проблема с липсващите кадри.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker