Левски (София)Футбол

Пламен Андреев се оказа в една класация с… Ламин Ямал!

Макар тимът му да загуби тежко от кръвния си враг, вратарят на Левски Пламен Андреев има повод за лично задоволство. Той се оказа част от доста любопитна класация.

profittips-the best football tips

Младият вратар на Левски е част от стоте футболисти до 20-годишна възраст, натрупали най-голям опит в рамките на календарна година. Проучването обхваща периода 23-ти април 2023 – 23 април 2024 година. Авторите му от „Международния център за спортни изследвания“ (CIES) използват коефициент за натрупан опит, който се изчислява с помощта на изиграните минути и силата на първенството, в което се състезава играча.

profittips-the best football tips

Лидер в подреждането е Жоао Невеш от Бенфика с коефициент 84, а след него са Уорън Заир-Емир с 82, Алехандро Гарначо със 79,4 и Ламин Ямал със 78,7 пункта. Българинът заема 24-та позиция и е с коефициент 69,8. По брой изиграни минути той се нарежда на пето място сред класираните младоци.

profittips-the best football tips

Това е второ признание за Андреев в рамките на седмица. Преди броени дни той беше посочен като един от най-обещаващите вратари до 19-годишна възраст.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker