Левски (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Проблем! Затварят Националния стадион! Дербито Левски – ЦСКА под въпрос

От 22 август до 30 септември Националният стадион „Васил Левски“ няма да може да бъде използван за футболни мачове, съобщава „Дарик радио“. Причината – смяна на тревното покритие, както и планирани два концерта на съоръжението в центъра на София – Ед Шийрън на 31 август, както и Андреа Бочели на 14 септември.

В този период, по предварителни прогнози ЦСКА е домакин на Ботев Пловдив, после е символичен гост на Левски, а впоследствие „червените“ приемат Берое. Броят на засегнатите домакински мачове на ЦСКА е по-малък, тъй като в началото на септември има пауза в клубния футбол заради националните отбори, като България гостува на Беларус на 5 септември, а 3 дни по-късно посреща Северна Ирландия в двубои от Лигата на нациите. „Лъвовете“ ще домакинстват на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

profittips-the best football tips

По програма дербито Левски – ЦСКА вероятно ще се изиграе в средата на септември. Досега през последните години за сблъсъци между „сините“ и „червените“ е използван само Националният стадион, но сега това изглежда, че ще е невъзможно. Това означава, че или мачът ще бъде отложен за изиграване след 30 септември, когато съоръжението ще е на разположение за футболните тимове, или Левски – ЦСКА евентуално може да се проведе на „Георги Аспарухов“ без гостуващи червени фенове. Тепърва обаче тези хипотези бъдат обсъждани обстойно чисто административно и логистично.

Откакто ЦСКА започна реконструкцията на „Българска армия“, червеният клуб използва Националния стадион „Васил Левски“ за своите домакинства. Столичният Септември също е заявил съоръжението за своите домакински срещи.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker