Първа лигаФутбол

Първа лига с нов формат от 2026-та година

Промяната на форматите няма да подмине и родната Първа лига, съобщава „Тема Спорт“. Елитната ни дивизия ще претърпи промени, но това ще стане след още два сезона.

profittips-the best football tips

Планира се броят на отборите да бъде намален на 14 или на 12. Предстоящите промени във Втора лига, които ще влязат в сила от идния сезон, са нещо като експеримент, който да подготви футболната общественост за бъдещата промяна на елитната ни лига.

profittips-the best football tips

Въпреки това може още през следващата кампания да има промяна в така наречените плейофи, които пораждат много дискусии в настоящия си вид. Не е изключено да се въведе редуциране на точките от редовния сезон преди началото на плейофите.

profittips-the best football tips

Никоя от споменаваните бройки не е нова. За последно през сезон 2021/2022 елита ни се състоеше от 14 участника, а през 2014/2015 елитните ни тимове бяха 12. Любопитното е, че сезон по-късно форматът беше с едва 10 отбора. Тези промени са част от търсенето на идентичност от страна на родния футбол и по-конкретно топ дивизията на България.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker