Анализи и коментариПърва лигаФутболЦСКА-София

Рунд първи: ЦСКА и Ботев Пловдив ще се борят за място на финала за Купата на България

ЦСКА-София и Ботев Пловдив се изправят един срещу друг в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е с начален час 19:00 и ще имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

Точно преди месец, двата отбора се срещнаха на този стадион в мач за първенството, а домакините спечелиха категорично с 4:0. От тогава насам Ботев няма загуба в шампионата и сега ситуацията се очаква да бъде различна, предвид характера на двубоя, предстоящия реванш в Пловдив и ред други причини.

profittips-the best football tips

На първо място трябва да отбележим треньорската рокада при ЦСКА. Клубът от Борисовата градина се раздели с Нестор Ел Маестро, а на негово място назначи добре познатия Стамен Белчев, който за трети път поема отбора. Днешният мач срещу „канарчетата“ ще е първи за него, а предпоставките са той да направи ротации в схемата на игра и титулярните единадесет. Твърди се, че той ще „размрази“ Лазар Туфегджич, който не попадаше в плановете на предходния наставник.

profittips-the best football tips

Мачът ще пропуснат контузените Християн Петров, Мартин Стойчев и Иван Турицов, а Матиас Фаетон е наказан. Предвид, че шансовете на „червените“ за титлата са нищожни, вероятно всички сили ще бъдат насочени към спечелването на този трофей, който дава право за участие в квалификациите на Лига Европа.

Ботев Пловдив обаче е отборът, който първи заяви, че целенасочено ще преследва Купата и това се случи още през есента. „Жълто-черните“ започнаха слабо сезона, което ги изкара бързо от борбата за челните места, но сега отборът има две места, откъдето да атакува евроквотите – през седмото място и баража срещу третия или четвъртия в класирането, и през турнира за Купата на България. Голямата липса при „канарчетата“ е голмайсторът на шампионата Георги Николов, който ще отсъства от терените до края на сезона. Добрите новини за Душан Керкез са свързани с капитана Ивелин Попов, Янис Карабельов и Антоан Конте, които се завръщат.

Бъдещето на старши треньора на Ботев изглежда неясно. На този етап изглежда, че е по-вероятно той да си тръгне от Пловдив през лятото. Една спечелена купа обаче може да промени обстоятелствата. Може да промени и сезона на „жълто-черните“, и донякъде разочарованието у „червените“ привърженици, че ЦСКА отново няма да спечели първенството.

Целта на двата отбора е на три крачки разстояние. Кой ще направи първата днес? Ще има ли победител или интригата и развръзката ще останат за „Колежа“, където на 1 май по програма е реваншът? Предстои да разберем тази вечер в столицата.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker