Левски (София)Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

СДВР към феновете на ЦСКА и Левски: Ако е необходимо, ще бъдат изпразнени сектори

Столична дирекция на вътрешните работи даде брифинг преди дербито между ЦСКА и Левски в събота. Полицията е категорична, че този път мерките ще бъдат още по-стриктни.

profittips-the best football tips

„Мерките на стадиона ще бъдат още по-стриктни от миналия път. Буферните зони са по-големи. В случай на инциденти, каквито имаше преди няколко седмици, следващите мерки ще бъдат още по-сериозни.

profittips-the best football tips

Ограничаваме част от хореографията. Ще има такава, но някои неща няма да се допуснат, като винилите, които са леснозапалими. Няма да има ракети и пиротехнически илюминати по време на мача“, каза главен инспектор Иван Георгиев.

profittips-the best football tips

Той призна, че феновете действат иновативно и вкараните миналия път устройства, които изстрелват ракети са с миниатюрни размери.

„Устройствата, от които се изстрелваха ракетите са на половината на една флашка. Самите ракети са колкото фаланга на пръстче. Трудно е да бъдат хванати такива малки ракети. Могат да се разглобяват устройствата и да изстрелват ракети на над 100 метра“, заявиха от СДВР.

profittips-the best football tips

Инспектор Георгиев не изключи възможността за опразване на сектори при сериозни инциденти. „Ако е необходимо, ще бъдат изпразнени сектори, но се надявам разумът да надделее и феновете да превърнат мероприятието на спортен празник“, каза той.

profittips-the best football tips

„Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра и наситено около стадиона. Пропусквателният режим ще е на няколко етапа.

profittips-the best football tips

Ще има два кръга около стадиона. На първи кръг ще проверява полицията, а на втория охранителните фирми, които са ангажирани от домакина. Ангажиментът на СДВР е съпровод на автобусите на двата отбора и обособяване на резерв за оказване на съдействе на организатора и охранителните фирми“, каза Иван Георгиев.

profittips-the best football tips

Той заяви, че ще бъдат направени проверки на спортното съоръжение, а допълнително ще се увеличи и полицейското наблюдение по време на мача, като ще бъдат включени и дронове, а извършителите ще бъдат задържани или на място, при установен инцидент, или след края на мача.

Вратите на стадиона отварят в 14:15 часа и от полицията призоваха за по-ранно влизане на съоръжението.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker