Анализи и коментариПърва лигаСлавияФутбол

Славия с последен шанс да излезе от опасната зона

Славия е домакин на Хебър в мач от 29-ия кръг на Първа лига. На стадион „Александър Шаламанов“ в столицата един срещу друг се изправят два отбора с равен точков актив и с реален шанс да се изкачат в класирането до десетата позиция, която ще ги спаси от плейофите за оцеляване в групата. „Белите“ и „гробарите“ са с актив от 30 точки, но победата на пазарджиклии през есента дава предимство в подреждането на гостите.

profittips-the best football tips

След победата снощи Пирин доближи днешните съперници и вече е на една точка разстояние, а четиринадесетият в класирането Локомотив София също спечели във вторник и е с 28 пункта, преди изиграването на последните два кръга от редовния сезон. Десетият Берое има аванс от две точки и заема заветното десето място във временната таблица.

profittips-the best football tips

Славия ще търси първа победа от повече от месец. Столичани са в лоша поредица от четири последователни мача без успех, след като започнаха пролетта с четири мача без загуба. Старши треньорът на тима Златомир Загорчич няма да може да разчита на петима от футболистите си, които ще пропуснат последното домакинство за редовния сезон. поради различни контузии. Най-съществена изглежда липсата на голмайстора на „белите“ Тони Тасев, реализирал осем гола от началото на шампионата.

profittips-the best football tips

Другите отсъстващи са младежките национали на България Кристиян Стоянов и Велко Йеленкович, както и Емил Стоев, и Денислав Александров.

Хебър пристига в София в настроение, след като прекъсна негативната серия с категорична, класическа победа срещу Етър. Отборът, воден от Любослав Пенев, ще изиграе полуфинал мач за Купата на България срещу Лудогорец в средата на следващата седмица, но фокусът е към първенството, а целта е „гробарите“ да запазят елитния си статут в Първа лига.

Добрата новина за гостите от Пазарджик е завръщането на капитана Георги Вълчев, след като той изтърпя наказание. Любопитен факт за халфа е, че предишният му клуб е именно Славия, така че той се завръща на познато място днес.

Славия или Хебър? Кой ще направи голяма крачка към Топ 10? Предстои да разберем в събота вечер на стадион „Александър Шаламанов“. Началният час на двубоя е 17:45, а главен арбитър ще бъде Ивайло Стоянов, а Волен Чинков ще действа пред системата ВАР.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker