Първа лигаТОПЦСКА-София

СНИМКИ: Лудогорец подкрепи Наско Сираков! Осъди поведението на феновете на ЦСКА

Лудогорец излезе с отворено писмо, с което осъди поведението на фенове на ЦСКА по време на шампионатния мач от 32-рия кръг, завършил с победа на зелените с 3:1. С нея разградчани официализираха 13-тата поредна титла на България. От Разград подкрепиха предложението на собственика на Левски Наско Сираков да няма гостуващи агитки в мачове, предразпологащи към напрежение по трибуните.

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg публикува съобщението на клуба:

„Отворено писмо

До Министъра на Вътрешните работи

г-н Калин Стоянов

До Министъра на спорта

г-н Георги Глушков

До лидерите на политическите партии в бъдещото Народно събрание

До Президента на БФС, гр. София

Г-н Георги Иванов

Уважаеми Дами и Господа,

В събота (11 май) Лудогорец спечели своята 13-та поредна титла след победа над ЦСКА-София. Това се случи в мач, игран на „Хювефарма Арена“, като хиляди миролюбиви фенове, сред които жени и деца, дойдоха да подкрепят любимия си отбор. За пореден път обаче празникът бе опорочен от шепа хулигани в гостуващата агитка на противниковия отбор.

Въпросните потрошиха множество седалки в сектор „Гости“, като хвърлиха бомбички и други опасни предмети по наши фенове и полицаи, с което застрашиха здравето им. Не говорим изобщо за изкъртени плочки и счупени чешми в тоалетните, които ще трябва да се заплатят от ръковоството на ЦСКА.

profittips-the best football tips

Многократно сме алармирали институциите, че отдавна е дошло времето за крути мерки срещу футболното хулиганство. Лудогорец неведнъж е бил потърпевш от агресията на самозабравили се младежи, които извършват престъпление уж подкрепяйки любимия си отбор. Наши футболисти и служители са ранявани с камъни и бомбички, докато изпълняват задълженията си.

По тази причина няколко пъти сме иницирали дискусии относно вземане на строги мерки се цел опазване живота и здравето на играчи, длъжностни лица и посетители. Но промяна все още няма. Ние, работещите в Лудогорец, няма да спрем да се борим срещу това, защото агресията ескалира и тя върви с езика на омразата и обидите на етническа и расова основа.

В момента всички политически партии са в предизборна кампания. Моментът е добър кандидат-депутатите да обещаят пред своите избиратели, че още с влизането си в новия парламент ще вземат крути законодателни мерки и всички, които застрашават живота и здравето на хората на спортни мероприятия, ще си получат заслуженото – а най-сраведливото наказание е затвор или доживотни забрани за посещение. Останалото е погалване.

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ подкрепя предложението на собственика на ПФК Левски г-н Наско Сираков, който поиска забрана за гостуващи фенове при рискови мачове. Мярката е непопулярна, но необходима.

Ние всички заедно имаме отговорност за запазване здравето, живота и достойнството на посетителите на спортни мероприятия. Вярваме, че държавата лесно ще се справи с шепа гамени стига да поиска.

От ръководството на ПФК Лудогорец

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker