Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Станислав Генчев разкри част от трансферните планове на Левски

Новият старши треньор на Левски Станислав Генче даде обширно интервю пред „Дарик радио“, в коетo говори за най-актуалните теми около „сините“.

profittips-the best football tips

„С играта си през пролетта и мястото си в националния отбор Серкан Юсеин показа, че може да играе във всеки един отбор, включително и Левски. За съжаление, утре няма да представя нито един нов, но се надявам до края на седмицата поне трима да представим. Имахме споразумение с един футболист, но в последния момент се появи оферта от Турция с двойно по-голяма заплата и отлетя за тях. Да се надяваме да няма подобни инциденти с другите“, сподели той.

„Зависи от конкретния футболист, но го няма този респект към Левски от футболистите. Преди всеки беше готов да тръгне пеша към София, за да подпишат с Левски. Повечето чакат оферти от чужбина. Трудно е да се привличат футболисти, но все още има такива, които биха искали да дойдат. Естествено, че имаме амбиции. Когато Левски печели титла, купа, играе в Европа, ще вдигне много рейтингът. Много по-лесно е да се привлекат и български, и чужди футболисти“.

„Най-важно е, че искаме качество, а не количество. Дори бройката им да е по-малка да са хора, които да вдигнат нивото. Анализираме внимателно хората да отговарят на един профил. Минимум искаме пет, но може и повече“, заяви новият треньор на „сините“.

profittips-the best football tips

„Има тенденция в отборите до момента, че футболистите са ме изненадвали приятно. Надявам се това да се случи в Левски. Ще им обясним начина ни на игра. Подготовката е много важна. Когато разберат какво искаме, дават повече“, сподели още Генчев.

„В съвременния футбол футболистите трябва да се адаптират към всяка една система. Трябва да имаме интелигентни футболисти. Винаги съм се съобразявал с качествата, които имаме. Левски най-вероятно ще играе с трима централни заради профила на играчите, които имаме.“

„За Милан Борян никога не е ставало въпрос да пристигне в Левски. Имаме достатъчно пари да си позволим футболистите, от които имаме нужда. Агентът на Пламен Андреев има правото да говори каквото си поиска. Всички футболисти ще получат шанс. Който покаже по-добра игра, ще играе. Искам да постигна резултати и ще играят най-добрите и които изпълняват изискванията ни. Засега е близо идването на вратар. Получи оферти от още отбори, обмисля вариантите, но смятам, че ще се получат нещата“, разказа той за вратарския пост.

„По принцип футболистите винаги очакват по-добра оферта. Левски е гранд в България, в София сме. В началото на трансферния прозорец всеки се ослушва за по-добра финансова оферта.

Много е трудно за един футболист през всичките шест месеца до декември да поддържа оптимална форма. В Лудогорец имахме равностойни вратари и можеше да се правят ротации“, каза още Генчев за вратарския пост.

profittips-the best football tips

„Ще търсим човек на десния бек. Искам на всяка позиция да имам двама равностойни футболисти. Ляв бек не търсим. Където имаме един футболист, не търсим. Цунами може да играе централен защитник, когато се налага, но е ляв защитник. Най-трудно е да се намери централен защитник левичар. Бяхме се договори с такъв футболист, но в последния момент се появи много по-добра оферта. Краев е приключил за Левски. Нуждаем се от футболист с неговия профил. Левски трябва да е стабилен при статичните положения. Гледаме няколко футболисти. Има разговори с футболисти, но всичко е въпрос на време“, каза Станислав Генчев.

„Не можем да си позволим футболист от Европейското първенство. Няма къде да гледаме на живо, затова само от видеозаписи. Всеки ще получи шанс на подготовката. След това може да има освободени“, добави младият треньор на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker