Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски постигна трудна победа над Крумовград с късен гол в исторически мач

Левски постигна драматична победа над Крумовград с 1:0 в мач от 34-ия кръг на Първа лига. Герой за „сините“ се превърна Вендерсон Цунами, като отбеляза единственото попадение в срещата в 92-ата минута. Двубоят ще остане в историята, тъй като за първи път жена ръководи мач от елита на българския футбол.

profittips-the best football tips

Християна Гутева получи наряд за двубоя и по този повод получи букет от съдийската колегия, а двата клуба и подариха по една фланелка.

В 4-ата минута Хосе Кордоба намери Фабио Лима в половината на Крумовград, който пък комбинира с Евертон Бала, който стреля от около 20 метра, а топката се отби от напречната греда.

Малко след тази ситуация домакините отговориха, когато Джунейт Али опита удар от далечна дистанция, но неточно покрай дясната греда на Пламен Андреев в аут.

В 14-ата минута „сините“ осъществиха добра комбинация по дясното крило, при която Лима комбинира с Джавад Ел Джемили в наказателното поле, но мароканецът стреля в аут.

В 21-ата минута Християна Гутева показа първия си жълт картон в елита, като той бе за защитника на Левски Хосе Кордоба, който задържа Патрик Луан.

Патрик-Габриел Галчев в 29-ата минута изтреля мощен удар от около 25 метра, но Янко Георгиев се намеси по страхотен начин и изби топката в напречната греда, след което излезе в корнер.

Джунейт Али намери с хубав пас капитана Александър Колев зад защитата на Левски и отбеляза останал сам срещу Андреев. Попадението, обаче, моментално беше отменено поради засада, която системата ВАР потвърди.

profittips-the best football tips

В 67-ата минута Марин Петков центрира по тревата отляво в наказателното поле, където Рикардиньо и Билал Бари не се разбраха, а защитниците на Крумовград не успяха да изчистят добре топката. Тя попадна в Асен Митков, който стреля опасно, но така и не намери целта.

Асен Митков центрира от свободен удар, където в наказателното Цунами стреля силно и точно с глава, но Янко Георгиев се отчете с нова отлична намеса, избивайки топката.

profittips-the best football tips

Така се стигна до 92-ата минута, когато Патрик Мислович центрира от корнер в наказателното поле, където Кристиан Димитров засече топката с глава, която се отби от левия страничен стълб на Янко Георгиев, а Цунами се измъкна от защитата на Крумовград и от близка дистанция прати кълбото в мрежата с глава.

Стартови състави:

Крумовград: 1.Янко Георгиев, 18. Машедо, 5. Шимич, 4.Лукас Сантана, 8. Карвальо, 17. Патрик Луан, 91.Вячеслав Велев, 10. Серкан Юсеин, 9. Алекс Колев.

Треньор: Станислав Генчев

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Ван Дер Каап, 6. Цунами, 7. Лима, 8. Охене, 10. Асен Митков, 11. Ел Джемили, 17. Евертон Бала, 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Кордоба, 88. Марин Петков

Треньор: Николай Костов

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker