Извън БългарияФутбол

Стоичков и Гонзо един срещу друг на турнир на ФИФА и УЕФА в Тайланд

Легендата на българския футбол Христо Стоичков и президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов взеха участие в демонстративен футболен турнир, който се проведе в навечерието на 74-ия Конгрес на ФИФА в Тайланд.

profittips-the best football tips

Своеобразната надпревара в Банкок включваше звездни селекции, които представяха различните конфедерации, членуващи във ФИФА.

Георги Иванов облече екипа на тима на УЕФА, докато Христо Стоичков игра за състава на Зона Океания. Сред останалите участници в атрактивния турнир личаха още имената на Луиш Фиго, Андрий Шевченко, Кларънс Зеедорф, Кристиян Карембьо, както и на президентите на ФИФА и УЕФА – съответно Джани Инфантино и Александър Чеферин.

profittips-the best football tips

До финалния мач достигнаха отборите на ФИФА и УЕФА, а победата бе за селекцията на световната централа, която надделя с 2:0.

Тазгодишният Конгрес на ФИФА събра над 3000 представители на глобалното футболно семейство. Българската делегация включва още изпълнителния директор на БФС Борислав Попов и ръководителя на Международния отдел Ивета Банкова – Стоянова. На срещата в Тайланд бяха обсъдени редица важни теми, свързани с развитието на играта, и в частност – на женския футбол.

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker