Левски (София)Футбол

Стойчо Стоев: И в Левски, и в Лудогорец целта е титлата

Стойчо Стоев даде интервю пред журналисти на „Тема Спорт“. Той стана поредната знакова фигура на Левски, която коментира назначението на Станислав Генчев като треньор на тима.

Г-н Стоев, Станислав Генчев бе официално назначен за треньор на Левски. Ще успее ли да се справи с най-сериозното предизвикателство в кариерата си до момента?
– Дано да успее. Решението е взето от ръководството и за хората в него Генчев е най-подходящият да заеме поста. За Станислав е една стъпка нагоре в кариерата му и вече от него, но и от други фактори, зависи да успее. Необходимо е да му се даде време и да има търпение в началото. В момента само може да гадаем дали ще постигне целите, за които е назначен, или не. Ще изчакаме, бъдещето ще покаже.

profittips-the best football tips

Работили сте с Генчев в Лудогорец. Какви са впечатленията ви от него?
– Твърде кратка бе съвместната ни работа – нямаше и два месеца. Трудно е за такъв период да си изградиш подробни впечатления, но показа много хъс и амбиция да се развива в професията и виждаме, че изминава правилно стъпките. Надявам се да продължи с възходящата градация в кариерата си. До момента е работил в клубове, които са едно ниво, а Левски е на съвсем друго.

Каква е разликата между атмосферата и работната среда в Левски и Лудогорец, след като и вие като Генчев сте били начело и на двата тима?
– Винаги има някакви разлики на местата, където работиш. Така е във всяка професия. Мога да посоча приликата – и в Левски, и в Лудогорец целта е титлата.

Да, но на „Герена“, като че ли напрежението е много по-голямо. Съгласен ли сте с това твърдение? Ще успее ли Генчев да се справи с него?
– В голям клуб, какъвто е Левски, е нормално напрежението да е много високо, защото целите са такива. Но трябва да се справиш, ако искаш да постигнеш резултати. Както за треньорите, така и за футболистите има напрежение. Необходимо е Генчев да го преодолее и по този начин ще успее да постигне целите си. В Локомотив София и Крумовград изгради добри отбори. В Ботев Пловдив беше различна ситуацията и много рано се раздели с клуба. Тогава, като че ли имаше и извън спортно-технически неща, но нека не навлизаме в подробности. Доказа се в споменатите отбори, но бъдещето ще покаже докъде ще се развие.

Къде бяха допуснати грешките в Левски през изминалия сезон? Николай Костов ли трябва да носи цялата вина за нулевия сезон?
– Не, не трябва вината да пада изцяло върху него. Всеки допуска грешки, няма човек в света, който да не бърка. Имаше напрежение между част от публиката и ръководството от самото начало на сезона и в един момент рефлектира и върху Николай Костов. Може би и оттам дойдоха до голяма степен проблемите. Да не забравяме, че и през зимата Левски продаде основни футболисти, които бяха сериозно ниво за България като Уелтън и Роналдо. В това число влизат и Жереми Петрис и Андриан Краев, които отказваха да преподпишат. Няма как да не се отрази.

Ще получи ли кредит на доверие Станислав Генчев от феновете, като се знаят и хората, които влизат в щаба му?
– Да, със сигурност ще бъде приет по-добре, все пак е бивш футболист на Левски, а както казахте, в неговия щаб влизат хора, свързани със синята идея, като Живко Миланов и Дарко Тасевски. Публиката ги обича и уважава и това ще е от помощ на треньорския щаб. А и Йордан Господинов е добър професионалист. Ще получат търпение от публиката и това е предпоставка нещата да си дойдат на мястото.

Къде виждате нужда от спешно подсилване в Левски?
– Ръководството на Левски е достатъчно опитно, за да знае къде трябва да се подсили отборът. Сигурен съм, че е така. Но е необходимо да се вземат качествени играчи, с които да се изгради конкурентноспособен тим, най-вече на Лудогорец.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker