Левски (София)ТОПФутбол

Финансова компания покрива дълга на Левски към НАП

Финансовата компания money+ е постигнала пълно съгласие с ръководството на Левски относно поемането на дълга на отбора към НАП. Обявяването на това партньорство ще се състои в предстоящите дни преди началото на новия сезон в Първа Лига.

profittips-the best football tips

Преговорите между страните продължиха през последните два месеца, като вече всички детайли са били уточнени. Money+ е компания, специализирана в предоставянето на заеми и има също така участие в Локомотив (Пловдив). Тя ще покрие целия основен дълг на столичния гранд към приходната агенция, който се равнява на около 6 млн. лева.

profittips-the best football tips

Лихвите, които Левски дължи ще бъдат погасени през следващите няколко години, като компанията ще плаща по един милион лева на година, докато цялата сума от около 12 млн. лева бъде изплатена, информира „Гонг“.

profittips-the best football tips

С това споразумение задължението на Левски към НАП може да се счита за уредено, което дава възможност на „сините“ да дишат по-леко. През последните месеци собственикът Наско Сираков, както и временният изпълнителен директор Даниел Боримиров, даваха загадъчни намеци, че клубът може да очаква добри новини. Тези намеци бяха свързани точно със споразумението с money+.

profittips-the best football tips

Ръководството на Левски се опита да генерира приходи за покриване на дълга към НАП чрез издаване на акции. Обаче, след първите две фази на предлагането на акции бяха събрани само 585 615 лева, което е много малко в сравнение с първоначалните очаквания.

Компанията, която ще поеме отговорността за погасяването на дълга.

„Топ Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker