Футбол

ФИФА с голямо признание към БФС: Централата е „опитен организатор на турнири със системата VAR“!

Българският футболен съюз получи официално признание от ФИФА във връзка с успешното въвеждане и използване на VAR технологията по родните терени, съобщиха от родната централа в официалния си сайт.

profittips-the best football tips

Това стана с писмо, адресирано до изпълнителния директор на централата Борислав Попов, лично от ръководителя на отдел “Футболни технологии и иновации” към ФИФА – Йоханес Холцмюлер.

“Имаме удоволствието да Ви информираме, че Българският футболен съюз вече е в списъка ни с опитни организатори на турнири във връзка със системата VAR – гласи част от писмото. – Това означава, че БФС е интегрирал и използвал успешно тази технология в рамките на три години и е получил три поредни официални одобрения от ФИФА.

От този момент нататък БФС няма нужда да получава одобрение от ФИФА, за да използва VAR системата. Благодарим на екипа Ви за ползотворното сътрудничество.”

profittips-the best football tips

В периода 2-18 април в Национална футболна база “Бояна” пък ще се проведат редица VAR обучения с участието на отбори от различни детско-юношески академии. Част от заниманията ще включват симулация на отделни игрови ситуации, изискващи намесата на VAR, както и цели мачове, в които ще бъде използвана системата.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker