Извън БългарияФутбол

ФИФА с нова революционна идея: Ще направи промяна на съществуващо правило, което никога не се прилага

ФИФА обяви, че ще направи промяна на вече съществуващо правило, а то е нещо, което реферите на практика никога не прилагат. А именно, когато вратарят задържи топката повече от шест секунди. В сегашните разпоредби пише, че за това забавяне на времето, реферът трябва да отсъди непряк свободен удар за противниковия отбор в наказателното поле.

Тестването на това старо-ново правило ще започне през следващия сезон и вратарите ще могат да държат топката по-дълго от преди – осем секунди. Но когато изтекат три секунди, реферът ще вдига ръка и ще започне да брои до пет.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁10 лв. Безплатен Залог + 300 лв. за Нов Клиент🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁30лв. БЕЗ РИСК За Всеки Мач на Левски🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁Безплатна Игра с Прогнози за 10 000лв.🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Ако вратарят не се отърве от топката, ще бъде наказан с корнер за противниковия отбор. Правилото ще бъде тествано първо в долните дивизии.

Главният изпълнителен директор на Шотландската футболна асоциация и член на борда на директорите на IFAB – Иън Максуел, обясни причините за въвеждането на това правило.

„Забелязахме нарастваща тенденция на губене на време по време на мачове, като това се случва най-вече, когато топката е в ръцете на вратаря. Ситуацията за реферите при сегашните правила е трудна, затова увеличаваме времето на осем секунди.

tribunasofia

Съдията ще вдигне ръка, за да сигнализира последните пет секунди, така че играчите и зрителите да са наясно. Ще оценим ефекта и се надяваме да увеличим броя на чистото игрово време в мачовете“, сподели Максуел.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

bet365

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker