Извън БългарияЛевски (София)

Футболен агент: Как да ме търсят за български футболисти като в нашето първенство играят 90% чужденци?

Футболният агент Мирчо Димитров, който е специалист по сделките по оста България – Русия, даде интервю за „Дарик радио“, в което коментира евентуалния трансфер на Роналдо в Ростов.

profittips-the best football tips

„Информацията ми е от вас, от медиите. Аз контактувам с Ростов на Дон, с цялото ръководдство  – има такова нещо. Радвам се да стане. Все пак футболист от България отива в Русия Финансите не мога да коментирам, но преди година,две Али Соу беше продаден за повече от 3 милиона. В момента в Русия е възможно клубовете да плащат такива трансфери“, сподели той.

profittips-the best football tips

„За мен това, което пишат в българските медии, не е така. След началото на войната икономиката в Русия е в подем. Това се отразява, освен в общия политически живот, и в спорта. Има такива клубове, които не са плащали трансфери, а сега плащат, и то сериозни такива.“, заяви Димитров.

profittips-the best football tips

„Трудно ми е да ви кажа, тъй като в момента нямаме такива футболисти. Имаме чужденци, които биха играли в Русия. Специално за наши български футболисти мисля, че е трудно да определя някой. Не са ме търсили. Как да ме търсят като в нашето първенство играят 90% чужденци. Питат ме за чужденците. Има интерес за футболисти от ЦСКА, Лудогорец и Левски. Български футболисти не търсят“, каза още той. 

„Започнал съм от 1999 година с Георги Пеев в Динамо Киев, който остави следа в руския футбол. След него Мартин Кушев, Захари Сираков, Благой Георгиев, Георги Миланов Здавко Лазаров. Те са много и се гордея, че тези футболисти са играли там, че са се върнали с добри финанси, създали са семейства и живеят добре. Много са футболистите, които играха в Русия. Нито един не е разочаровал и мен и ръководството на клубовете. Никой не е връщан в България, както често се случва от Европа.“ 

„Винаги съм смятал, че имаме добри треньори. Имаме добри млади треньори. В България винаги съм смятал, че имаме – раждат се и футболисти, и треньори“, добави Димитров. 

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker