Левски (София)Първа лигаФутбол

Футболист на Левски със силни думи за Кордоба: За него няма граници!

Бранителят на Левски Келиан ван дер Каап похвали своя партньор в защитната линия Хосе Кордоба. Нидерландският футболист даде интервю за чуждестранното издание „Daily Record“, където заяви, че панамецът отива в Глазгоу Рейнджърс.

profittips-the best football tips

„Неговият потенциал го доведе дотук, а той става все по-добър. Не са много играчите, които са започнали от толкова ниско ниво, а сега са на прага да участват в Шампионска лига с Рейнджърс. Затова, ако се запитате: „Къде е неговата граница?“ Мисля, че граница за Хосе няма. Той е бил в Испания за кратко по време на Ковид пандемията, но не смятам, че това трябва да се взема предвид. След това е имал по-добри финансови оферти, но е погледнал голямата картина и е дошъл в България, за да играе. Хосе пристигна в Левски от местната втора дивизия, която определено не е най-силната в света. Сега отива в Рейнджърс. Така че, къде е неговият лимит?“, коментира Ван дер Каап.

profittips-the best football tips

„Разбирахме се добре на терена. Хосе е много талантлив. Той е модерен централен защитник – бърз, висок, уверен с топката в крака. Освен това е левичар, което не се среща често при централните защитници. Той спокоен и има всички качества, за да премина на следващото ниво.“

„Интензитета в българския футбол е доста сериозен. Със сигурност в Шотландия е още по-голям, но разликата не е толкова значителна. Тук се тича много, което със сигурност ще му помогне да се приспособи бързо към изискванията в Шотландия“, добави Келиан ван дер Каап.

profittips-the best football tips

„В съблекалнята на Левски играчи с доста националности. Но Хосе се разбира с всички. Няма значение откъде си, на колко години си, той е винаги готов за шегички и усмивки, добронамерен е. Много е социален, а от такива хора се нуждаеш, ако искаш да изградиш добър колектив.

В Левски има сериозно напрежение, може би не на същото ниво, както в Рейнджърс, но Хосе е момче от Централна Америка, а всички знаете каква е атмосферата там. Когато играе за Панама, напрежението също е огромно. Не е лесно в никакъв случай. Затова съм сигурен, че в това отношение той ще се справи без проблеми в Глазгоу“, каза още защитникът на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker