Първа лигаСпорт +Футбол

Футболните клубове протестират! Искат дял от новия данък върху букмейкърите

На провела се среща между Христо Крушарски и клубове от област Пловдив се стигна до извода, че държавата трябва да помогне на родния футбол. За целта клубовете предложиха бюджетът да им даде процент от събраното по новия данък върху букмейкърите.

profittips-the best football tips

Както знаете, заради новите регулации в ЗДБ на Република България, обнародвани на 30-ти декември миналата година, букмейкърите ще внасят допълнително по над 200 милиона лева в бюджета. Това на свой ред доведе до стабилно орязване на помощта, която те дават на родния футбол.

profittips-the best football tips

На срещата беше решено да бъде входирано специално писмо-предложение до държавата. В него ще се предложи 20% от получените от държавата пари благодарение на новите регулации да бъдат преразпределени към клубовете като помощ за тях.

profittips-the best football tips

Футболната ни общност е категорична, че настоящата ситуация ще доведе до множество фалити и проблеми. Клубове от Първа, Втора и Трета лига са съгласни с предложението за преразпределяне на част от получените пари в полза на футбола.

Родните клубове смятат да предложат и облекчения за компаниите, които рекламират в спорта. Идеята е това да насърчи повече рекламодатели. Освен това ще има предложение и за отчисления към родните клубове от приходите на сайтовете за залози. Възможно е да бъдат обсъдени и потенциални данъчни облекчения за спортните клубове у нас.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker