Анализи и коментариЛевски (София)Футбол

Хоакин – първи в Левски, десети в България!

Новото попълнение на Левски е едва първият уругваец, който ще се състезава за тима. Затова пък в България легионерите от тази латиноамериканска държава са десет на брой.

profittips-the best football tips

За пръв път родните тимове погледнаха към Уругвай през 2008-ма година. Тогава Вихрен Сандански привлече Едгардо Симович и Федерико Рарис. През 2009-та Черно море също се присъедини към тях, подписвайки със Себастиан Флорес.

profittips-the best football tips

Флорес имаше проблем с контузиите, който доведе до трансфер – този път в Ботев Пловдив, но и там не успя да се наложи. На следващата година още двама уругваеца акостираха у нас – Николай Раймонди в Локомотив Пловдив и Роберт Флорес в Литекс.

profittips-the best football tips

След две години пауза Ботев Враца също се включи в групата, привличайки Игнасио Лопес Варела под наем от Палермо. Варела игра под наем и за ЦСКА, но не може да се наложи в никой от двата тима. Освен Варела врачаните привлякоха и Саша Анеф, уругваец с български корени, както и Пабло Кабайеро. Последният беше уволнен дисциплинарно.

През 2015-та година Ботев Пловдив отново опита късмета си с футболист от Уругвай – нападателя Нико Варела. След 16 мача и 3 гола той и тима се разделиха по взаимно съгласие.

„Снимка: ПФК Левски“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker