Левски (София)Първа лигаФутбол

Цанко Цветанов: Хосе е футболист, който ще има фантастично бъдеще, ако отиде в правилния клуб

Бившият помощник-треньор на Левски Цанко Цветанов говори пред шотландската медия „Sunsport“ относно евентуален трансфер на Хосе Кордоба в Рейнджърс. Той е популярно лице в страната, тъй като носи екипа на Абърдийн в периода 1998 – 2000 година. На този етап панамският бранител е спряган за ново попълнение на два отбора от Острова – „сините“ от Глазгоу и английския Норич Сити. Цветанов изказа мнение, че стремежът на защитника е да заиграе във Висшата лига на Англия.

„Хосе е играч, който ще има фантастично бъдеще, ако отиде в правилния клуб. Не го казвам неуважително към Рейнджърс. Това е огромен клуб в, както знам, прекрасна футболна страна, но Хосе ще се стреми да играе във Висшата лига на Англия. Ако се развие по правилния начин, вярвам, че ще го направи“, заяви Цветанов.

profittips-the best football tips

„Отидох да го гледам в приятелски мач за стария ми отбор Етър. Веднага забелязах две неща – той играе с ляв крак, винаги се забелязват играчите с ляв крак, и това колко е бърз. Взехме го под наем в Левски през 2021 година и веднага го наложихме. Имаше добра техника, но беше решен да учи. В Левски напредна много и през 2023 година беше избран за най-добър защитник в първенството“, сподели той.

„Работейки там, подобрихме увереността и контрола му върху топката, какво да прави един срещу един и кога да излезе напред. Работихме върху силата му и сега има страхотно тяло за централен защитник. Това, че го повикаха в националния му отбор, беше още една стъпка в неговия прогрес и мисля, че сега е правилният момент да напусне България“, допълни Цанко Цветанов.

„Очаквам това да се случи лятото. Направи всичко възможно в Левски и преминаването в клуб от Западна Европа е правилната посока. Имаше клубове от Русия и Турция, които се интересуваха, но да отиде в Шотландия и да продължи да се подобрява, вероятно е по-добре за него на този етап от кариерата му“, коментира той.

profittips-the best football tips

„Той е много добре момче. Обича да играе футбол и е страхотен професионалист, който прави правилните неща по отношение на подготовка. Ако трансферът в Шотландия се случи, ще се чувства като у дома си в Рейнджърс, защото говори отлично английски. Хората в Шотландия веднага ще видят, че има талант. Знам, че играта в Шотландия се промени. Играх там преди 25 години и сега това е различен тип футбол. Хосе има физическата сила да се справи с изискванията на шотландското първенство“, каза още Цанко Цветанов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker