ЦСКА-София

ЦСКА започва реконструкцията на „Българска армия“ с разрушаването на Сектор „А“

Сектор „А“ на стадион „Българска армия“ първи ща падне жертва на предстоящата реконструкция на съоръжението, твърди „Мач Телеграф“. От ЦСКА вече са провели редица разговори със строителни фирми и специалисти в областта на разрушаването на сгради. Обследванията, огледите и дискусиите са довели до решението първият етап от сриването на „Армията“ да започне от централната трибуна.

profittips-the best football tips

Очаква се събарянето на основната сграда да започне в началото на март, но ако топлото време се запази и метеорологичните условия позволяват, дейностите може да бъдат форсирани още до края на месеца.

profittips-the best football tips

Разпоредбите на Столична община също притискат ЦСКА, тъй като с настъпването на пролетта започва размножителният период на биологичните видове в Борисовата градина и изискванията са строително-ремонтни дейности в Парка на свободата да не се извършват от месец май нататък.

profittips-the best football tips

Иначе плановете са козирката над Сектор „А“ да не бъде взривявана, както бе сторено на стадиона на вечния съперник Левски – „Георги Аспарухов, през февруари 2013 г. Изборът за разрушаване е паднал върху т. нар. машинен метод или иначе казано с използването на специални къртачи.

Подобно „изкълваване“ на стоманобетонната конструкция бе приложено при събарянето на дома на испанския гранд Барселона – „Камп Ноу“. Гигантският мащаб на съоръжението в каталунската столица наложи поетапното сриване на трите му етажа от специализирана тежка техника.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker