Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

ЦСКА с първо ново попълнение! „Червените“ се разделят с петима футболисти

ЦСКА ще привлече крилото на Пирин Благоевград Иван Тасев. В отбора ще има и други млади български футболисти, които ще се завърнат от наем – Марк-Емилио Папазов, Симеон Александров, Росен Маринов и Асен Дончев.

Междувременно, клубът ще се раздели с петима футболисти – капитана Юрген Матей, Мено Кох, Енес Мхамутович, Фернандо Каранга и Данило Асприля, тъй като договорите им изтичат и няма да бъдат подновени. Това заяви изпълнителният директор Филип Филипов, който сподели, че се водят разговори с Иван Турицов, чието бъдеще ще бъде ясно до сряда.

profittips-the best football tips

„Бюджет за селекция има. Тази година сме доста закъснели. Надявам се това да е последната селекция, която се прави в движение. Селекцията в ЦСКА ще има последователност, няма да има пожарни решения, както беше в предни години. Селекцията ще е с цел да се надгражда. Не един футболист да се замени с друг. Набелязани футболисти имаме вече доста. Работим активно от повече от 20 дни“, сподели Филипов.

„Нямаме възможност да отидем да гледаме на живо играчите, които искаме да привлечем, защото не се играят мачове. Проблем е, че не можахме да се класираме за европейските клубни турнири. Играчи от по-добри първенства идват в ЦСКА, защото имат възможност да играят в европейските турнири. Мисля, че до 31 август, до последния ден на трансферния прозорец ще работим в тази посока

Играчите, които напускат са тези с изтичащите договори – Махмутович, Кох, Матей, Каранга и Асприля, но до 30 юни имат договор с ЦСКА. Имаме разговори с Турицов, който е основен футболист, национал с качества. В сряда ще има решения за него“, каза още той.

„Има такива играчи наистина (които не искат да дойдат заради случките на мача с ЦСКА 1948). Разпространила се е в Европа тази случка. Нормално е след такива неща футболистите да имат едно наум. Не е добре за клуба, че се случи това. Двуцифрен брой нови със сигурност няма да се стигне. Ще взимаме футболисти, от които имаме нужда, за да балансираме отбора. Селекцията ще е насочена точно към това, но няма да се взимат пожарни варианти“, заяви Филипов.

profittips-the best football tips

„Трансферният период тепърва започна. Има футболисти, с които ще преценим да се разделим. Ще минем през старши треньора. Не означава да скъсаме договора. Може да капитализираме от тях. Може да се появи отбор, който да извади трансферна сума.

Тепърва ще се взимат решения, но е роля и на треньора. Томислав има енергия, с която да съживи някои играчи. Други – няма как. Не искам да влизам в имена. Договорът с Амос Юга беше преподписан април миналата година. Тогава новите акционери в клуба влязохме в делата март месец. Отговорът мисля, че е ясен“ добави Стоян Орманджиев.

profittips-the best football tips

„Разгледахме всички български футболисти, които играят в България и в чужди първенства. Имаме идея за някои от тях. Новият Янев и Велизар ги няма. На ЦСКА му трябват футболисти, които веднага да заиграят. Няма време за чакане. Има играчи с потенциал. Иван Тасев идва, Марк-Емилио Папазов се връща, Росен Маринов, Асен Дончев, Симеон Александров. Ще има ядро. Имаме идея да привлечем още двама български футболисти, но не е даденост. Трябва да има качества, ниво и личностни качества. Не е толкова лесно да играеш в ЦСКА“, коментира Филипов.

„Българите в нашия отбор, независимо дали са тези в момента, или нови имена трябва да си извоюват да са в центъра на съблекалнята. Чужденците бяха около българите, а не обратното. Филипов достатъчно добре каза, че следим изкъсо българските футболисти. Тези в чужбина не са толкова много, в България също. Трябва ни футболист, който ще направи разлика, а не да е просто футболист, който да дойде само защото е българин.

Можем да изберем един за старши треньор. Не можем да сложим петима. Каквото и решение да вземем трябва да знаем, че на някого няма да му хареса. Не искам да влизам в специфика, но ние искахме да е старши треньор, който започва на чисто и има достатъчно енергия да започне да работи. Не да го гонят стари истории. Според мен е едно лице, което е малко по-непознато, но според мен ще има успех“, допълни Стоян Орманджиев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker