ТОПФутболЦСКА-София

ЦСКА ще се разделя с много от играчите си 

През лятото ще има значителни промени в съблекалнята на ЦСКА. Поне шестима футболисти от състава на Саша Илич ще напуснат отбора и не е изключено, че до края на летния трансферен прозорец техният брой да достигне двуцифрената цифра, съобщава „Тема Спорт“

profittips-the best football tips

На първа тренировка в базата на Панчарево със сигурност няма да се появат трима от чуждестранните футболиста. Първи от тях, както вече стана ясно е рекордьорът по участия Жеферсон. След 5.5 години безличен престой в „Борисовата градина“ бразилецът напуска клуба. Другите двама са Маурисио Гарсес и Жираир Шагоян, офанзивните играчи, които бяха под наем на „Армията“. Както вече стана ясно от ръководството на „червените“ нямат намерение да откупуват бразилеца. Сумата за него е 650 000 долара и клаузата в договора за придобиването на неговите права може да бъде активирана до утре.

profittips-the best football tips

Почти сигурно ЦСКА няма да се възползва от опцията за откупуване и на Жираир Шагоян, който дойде с големи очаквания през лятото, но така и не успя да се напасне към изискванията на Саша Илич и да се наложи в състава. В момента той е ангажиран с националния отбор на Армения, а най-вероятно след това ще се завърне в Арарат Ереван.

profittips-the best football tips

ЦСКА се разделя и с други разочароващи попълнения от летния трансферен прозорец – Дауда Бамба и Лазар Туфегджич. И двамата са сред играчите, които е сигурно, че ще напуснат отбора. Сръбският полузащитник Туфегджич напуска отбора след много зле изиграни срещи и от ЦСКА ще се опитат да го продадат. Има интерес към него от чуждестранни отбори, включително и от Сърбия. Ако не се постигне споразумение за прехвърлянето му, най-вероятно ще напусне като свободен агент или ще се опита да бъде отдаден под наем. Бамба също не успя да разгърне потенциала си, футболистът от Кот д’Ивоар се бореше с тежки контузии през целия сезон и успя да отбележи само един гол.

profittips-the best football tips

Освен тях със сигурност напускат Галин Минков и Радослав Живков Борисовата градина. Двамата бяха много периферни фигури в отбора през изминалия сезон и не допринесоха с необходимата класа и широчина. Те няма да носят червената фланелка през следващата кампания.
Не е ясно как ще се процедира с Бисмарк Чарлс, след като той не е отбелязвал гол повече от 2 години и много често страда от контузии.

profittips-the best football tips

Със сигурност е известно, че голмайсторът на отбора Дюкенс Назон ще бъде продаден преди края на трансферния прозорец. Има интерес към него от отбори в Далечния изток, чиито скаути наблюдаваха няколко мача на ЦСКА през пролетта. Въпреки значителния принос на хаитянина с голове през целия сезон, той не успя да се прояви на високо ниво във важните мачове – вкара само един гол срещу отборите от Топ 4, и то след грешка от страна на Пламен Андреев. Червените са готови да се разделят с нападателя, ако получат подходяща оферта. Назон няма да започне подготовка с ЦСКА, тъй като е зает с участието на Хаити в Голд Къп. Турнирът в САЩ започва на 24 юни, а Назон и отборът му ще имат мачове до 2 юли. Червените почти сигурно ще успеят да осъществят силна сделка за неговите права.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker