Други отбориФутбол

Чавдар Етрополе се разпадна, ето защо!

Вчера стана ясно, че Чавдар Етрополе прекратява съществуването си. Причината е прозаична, а именно липса на средства, докато за виновник беше обявен предишният кмет на Етрополе. По-рано днес той говори пред „Топспорт“ и каза своята гледна точка за случилото се.

profittips-the best football tips

„Бях кмет на Етрополе два мандата. Помагахме на всички спортове в града, не само на футбола. Момчетата от отбора на Чавдар не са взимали пари от октомври, миналата година. Издържаха до вчера и отборът се разпадна. Треньор беше бившият футболист на ЦСКА и помощник в националния ни отбор – Иван Иванов. Тъжно ми е, защото съм спортен човек. 

profittips-the best football tips

При нас бюджетът беше 400 000 лева, а е станал около 150 000. За да се стигне до спиране на финансирането и заличаването на Чавдар. Настоящият кмет дойде с обещания за намиране на спонсори и подпомагане на спорта, а виждате какво се случва. Отделно, правят сплетни и опитват да очернят моето име. Правят загатвания, че аз съм отклонявал средства. Казах го пред легендата на футбола ни Христо Стоичков – ако намерят да съм отклонил и два лева, лично Христо да излезе пред обществото и да каже, че съм крадец. 

profittips-the best football tips

Аз имам авторитет и съм го градил дълги години. Настоящият кмет дойде с подкрепата на Цоло Вутов. И сега обвиняват мен, а по мое време пари за спорта имаше и нещата вървяха. Искали да запазят поне школата в Етрополе. Знаете, че школа без мъжки отбор няма как да просъществува дълго. Оправдават се с мен, че не могат да намерят спонсори, а са обещали такива. Този човек един лев не е дал за спорт през живота си. Говоря за настоящия кмет. 

Болно ми е, защото имаме база за отбор от Първа лига, а оставаме без такъв. Всичко се разпадна за три дни, а го градихме с години. Спортен човек съм, бивш треньор по борба. Аз съм генерал-лейтенант и няма да позволя да цапат името ми.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker