Първа лигаТОПФутбол

Черно море и Лудогорец се захапаха здраво за дискусионната ситуация във вчерашния мач

Вчера Лудогорец победи Черно море с 3:1 в мач от 21-ия кръг от Първа лига. Часове след края на двубоя ръководството на Черно море обяви, че ще пусне жалба срещу главния съдия Волен Чинков, както и срещу ВАР реферите Георги Кабаков и Мартин Мартаритов. От варненския клуб публикуваха видео от две ситуации в мачове срещу „орлите“ – в първата Георги Гинчев отсъжда дузпа в полза на Лудогорец за нарушение на Васил Панайотов, а втората е от вчерашния мач, когато в началото на второто полувреме вратарят Серджио Падт изпреварва за топката Андреяс Калкан, но същевременно стъпва с бутоните си върху глезена му.

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg публикува съобщението на Черно море:

„В едната ситуация Георги Гинчев отсъжда дузпа и втори жълт картон за Васил Панайотов, във втората – без реакция от Волен Чинков и ВАР в 47-ата минута на двубоя, което повлия на крайния резултат! Пускаме жалба срещу главния рефер на срещата в Разград – Волен Чинков и ВАР съдиите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов!“, заканиха се варненци.

profittips-the best football tips

В отговор на съобщението Лудогорец излезе с позиция, като припомни на вчерашния си съперник, че не са присъствали на онлайн семинар, където експерти са били обяснявали точно подобни спорни ситуации.

TribunaSofia.bg публикува съобщението на разградчани:

„Кой избяга от час?

На 12 февруари 2024 г. в 18,30 ч. треньорският щаб на Лудогорец – Георги Дерменджиев, Тодор Живондов, Светослав Дяков, както и старши-треньорът на Лудогорец II Захари Сираков и асистентът му Емил Иванов, присъстваха на ОНЛАЙН семинар, на който им бяха презентирани спорни ситуации от съдийско естество, като най-много е акцентирано на дузпите и червените картони. Бе детайлно разяснено как експертите в областта ги тълкуват. А експертите не бяха кои да е. Семинарът премина под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и с участието на председателя на Съдийската комисия на БФС Давид Борбалан.

profittips-the best football tips

По информация на Лудогорец от 34 поканени треньори от Първа и Втора лига в България са присъствали единствено Константин Мирчев Локо (Пд), Александър Тунчев (Арда), Николай Митов (Монтана) и Райко Якимов, от чийто профил вероятно е наблюдавал треньорският щаб на Левски.

За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара! Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава“.

Черно море отговори подобаващо на от страна на Лудогорец, като публикува сходна ситуация от мач от Висшата лига на Англия, от настоящия сезон където решението на съдията е дузпа и червен картон:

„Явно колегите и съдиите от Висшата лига също не са присъствали на изключително ползотворния „ОНЛАЙН семинар, на който са били презентирани спорни ситуации от съдийско естество и най-вече на частта за дузпите и червените картони, под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и с участието на председателя на Съдийската комисия на БФС Давид Борбалан“.

Със сигурност обаче част от ръководството на присъствалите на СЕМИНАРА са много активни при определянето на съдийските бригади и ВАР реферите за срещите от първенството!“, написаха от Черно море.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker