НационалиПърва лигаФутбол

Човек от екипа на Бербатов потвърди, че няма намерение да управлява

Членът на екипа на Димитър Бербатов и водещ футболен агент в страната Николай Жейнов даде интервю пред „Спортал“. В него той призна, че макар още да е в екипа на Димитър Бербатов, той няма да влиза в Изпълкома при победа на изборите. Агентът говори и за трансферната политика на родните грандове, както и за трансфера на Филип Кръстев в Цвьоле.

profittips-the best football tips

„Аз си направих самоотвод преди около два месеца, когато обсъждахме кандидатурите. Мястото ми в евентуален Изпълком не позволява да съвместявам тази ми като футболен агент, а това е моята работа. Поради тази причина взех това решение. Това обаче по никакъв начин не означава, че съм се разграничил от кандидатурата на Димитър, напротив поддържам го все така. Очакванията ми от конгреса са Бербатов да стане президент.

profittips-the best football tips

Имаше възможност ЛА да откупят /бел. ред Филип Кръстев/, но поставената му цена е много висока дори и за тях. През този трансферен период имаше клауза от шест милиона евро, а лятото е седем. Преценихме, че не е удачно да стои там без да получава достатъчно игрово време. Поради тази причина сменихме Лос Анджелис с Нидерландия. Имаше три или четири други варианта, но избрахме Цволе, тъй като и те не искаха да имат откупна клауза лятото, което винаги е било проблем. Той е собственост на Манчестър Сити Груп и цената, която те очакват е висока.

profittips-the best football tips

Недобрата финансова стабилност на клубовете не дава възможност на треньорите да гледат по-дългосрочно. Футболисти от чужбина идват още повече заради решението на БФС да се увеличи квотата на чужденците извън европейския съюз.

Ръководството на Черно море никога не се е изхвърляло по отношение на трансферите. Имат един много добре работещ треньор в лицето на Илиан Илиев, който винаги взима такива футболисти, каквито му трябват и съответно след това използва. Преди време направиха доста силни трансфери, като сега един от техните играчи, които преминаха оттам ще премине в Китай за 3-4 милиона от Карабах.

Лудогорец правят трансфери, но ми се струва, че там има доста голямо текучество в последно време, което не е в полза на треньорите. Ако станат шампиони все пак ще бъде оправдана тази стратегия, разбира се. В ЦСКА си мисля, че имат добри опити да направят нещо, но понякога има липса на комуникация между звената вътре в отбора създава затруднения. Левски щом са на пета позиция, значи има някъде проблеми в клуба, които трябва да се отстранят.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker