Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутбол

Ще успее ли Левски да „преплува“ Черно море или Илиан Илиев ще потопи сините амбиции за Европа?

Черно море приема Левски в мач от 29-ия кръг на Първа лига, който е предпоследен от програмата на редовния сезон. Мачът във Варна на стадион „Тича“ е с начало 20:15 часа и ще имате възможност да го проследите на живо с TribunaSofia.bg.

profittips-the best football tips

Двубоят в морската ни столицата е ключов за битката за местата, даващи право за участие в евротурнирите. Във временното класиране „моряците“ са трети с актив от 58 точки, а „сините“ са пети със седем по-малко. Локомотив Пловдив е четвърти с два пункта повече от столичани при равен брой изиграни мачове.

profittips-the best football tips

Левски влиза в този мач след една кошмарна седмица, изпълнена с разочароващи резултати – 1:5 от Лудогорец и 0:2 от ЦСКА-София. Две загуби от големите съперници на „сините“, които отдалечиха тима от призовите места. Отборът, воден от Николай Костов, гостува на „Тича“ срещу най-силно представящия се домакин, но през есента именно „сините“ нанесоха първо поражение през сезона на днешния си опонент.

profittips-the best football tips

Левски отпътува за Варна с непълна група от 18 футболисти. Наставникът на столичани няма да може да разчита на контузените Илиян Стефанов, Асен Митков и Фабио Лима. Лошите новини в „синия“ лагер се увеличиха тази седмица, след като двама от титулярните бранители на тима са с вирусно заболяване и също пропускат визитата на „Тича“. Това са Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап. При тяхното отсъствие дебют се очаква да запише уругвайският защитник Хоакин Фернандес, а на пресконференцията вчера Николай Костов обяви, че под рамката на вратата по всяка вероятност ще започне Иван Андонов, който изненадващо дебютира в неделя срещу ЦСКА.

От своя страна, при победа днес срещу основен конкурент, Черно море може да си извоюва обратно второто място, на което към момента се намират „червените“, които вчера загубиха от Пирин. Трите точки за момчетата на Илиан Илиев ще отдалечат варненци на десет точки от Левски и на осем от пловдивския Локомотив, което кръг преди началото на плейофите, е повече от отлична преднина в битката за евроквотите.

Мачът ще бъде ръководен от Владимир Вълков, а негови помощници са Иван Енчев и Светослав Копчев, а за ВАР ще отговаря Валентин Железов с асистент Венцислав Митрев.

Ще успее ли Левски да измие разочарованието от предходните дербита и да зарадва своите привърженици или Черно море ще продължи безгрешното плаване на варненския стадион? Отговорите на тези въпроси ще получим в събота, 13 април, от 20:15 часа.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker