ТОПФутболЦСКА-София

Филипов: Няма да избягаме от целите – титла и купа

Изпълнителният директори на ЦСКА Филип Филипов сподели говори на пресконференцията, на която „армейците“ заявиха какви са плановете им за бъдещето.

profittips-the best football tips

„Стоян Орманджиев много добре ви представи структурата на клуба. Аз ще съм максимално конкретен и ясен за спортно-техническата част на клуба. Основата, от която ще се тръгне, е това, че ЦСКА ще има и ще следва своя футболна философия. Ще има ясна визия, изграден стил на игра – офанзивен и доминиращ футбол, който се харесва на феновете и е носил успехи. Това ще е изискване към треньора. Ръководството на клуба в мое лице, Орманджиев и Александров според критерии ще избира и назначава старши треньора“, започна Филип Филипов.

profittips-the best football tips

„Как ще функционира клубът? Аз и старши треньорът ще контролираме и управляваме спортно-техническия процес. Ще има четири звена – главен скаут, помощник треньори, медицински персонал и обслужващ персонал. Критерии за избор на треньор. Имаме такива. Съобразени са с името на клуба и целите ни. Футболната философия трябва да съвпада с тази на клуба. Провеждаме разговори с него, гледаме мачове и стигаме до извода, че е подходящ. Важно е развитието на младите футболисти. Ред и дисциплина са в основите на успеха на всеки един отбор“.

profittips-the best football tips

„Личностните качества на треньора също са важни. Треньорът трябва да е отговорен, смел, решителен, амбициозен, енергичен, за да постига успехи. За нас е много важно и по тези критерии ще избираме треньори. Критерии за избор на футболисти спрямо системата на игра и позициите им. Личните и спортно-техническите качества са заедно. Трябва да са силни характери, да носят на напрежение. Трябва много воля и непримиримост да играеш за ЦСКА. В миналото са идвали много футболисти в ЦСКА, но не са показвали нужния потенциал. Скаутското звено ще е от четирима с различна експертиза. Тяхната функция ще е да набелязва играчи и да ги подава към треньора. Селекцията е много сложен, целенасочен и важен процес за изграждането на стойностен отбор. В него ще участва треньорът, ръководството и скаутите. Треньорът ще задава нужния профил. Скаутското звено ще наблюдава и филтрира футболисти спрямо бюджет и възраст. След това ще я върне към треньора и ръководството за одобрение. Треньорът ще има решаваща роля и свобода да взима решения заедно с ръководството“, добави един от изпълнителните директори на ЦСКА.

profittips-the best football tips

„За отбора ще са необходими три трансферни прозореца, за да изградим стойностен отбор. Всички сме наясно какъв ни е отборът в момента. Надявам се за последно селекцията да се извършва в движение. Ще имаме за цел да балансираме отбора. Имаме дефицит на доста позиции и да надградим. Ще започнем веднага работа по селекцията за следващите два трансферни прозореца, за да надградим с класни футболисти, които ще вдигнат значително класата на нашия отбор. Зимата вече трябва да сме наясно с ядрото, за да може след лятната пауза да се пребори за титлата и да има участие в Европа.

profittips-the best football tips

Ние няма да избягаме от целите на ЦСКА – титла и купа, но нямаме този отбор в момента. Трябва да сме реалисти. Приоритет за нас ще е развитието на млади футболисти. Ние сме израснали на „Червено знаме“. От тази година вече имаме и отбор в Б група. Неговата цел ще е да подготвя футболисти за първия отбор. Важно е да покажат дали имат нужния потенциал и спортно-технически качества, за да играят в първия отбор. Не е даденост, трябва всеки да се пребори и да докаже, че е готов за първия отбор. Ще имаме трети отбор във В група. Ще адаптира юношите за мъжкия футбол. Елитните групи са до Футбол U17. Трябва да ги разпуснем, ако нямаме отбор във В група“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker