Първа лигаТОПФутбол

Нововъведения в Първа лига! БФС подписа договор за 4 години

Днес, 5 юли, в Национална футболна база „Бояна“ бе подписан договор за 4 години за използването на стационарни камери на голлинията по време на срещите от Първа лига. 

profittips-the best football tips

Подписите си под споразумението положиха президентът на БФС Георги Иванов и изпълнителният директор на „ИМС Продакшънс“ АД Гергана Данова. 

С нововъведението Българският футболен съюз извежда като свой основен приоритет равнопоставеността между клубовете, като новата технология ще позволи точни и коректни решения за признаване на гол или съответно неговата отмяна.      

В същото време ще бъде намален потенциалът за грешни или субективни решения, които често са резултат от ограничено зрително поле и кадрова честота на традиционните ТВ-камери на излъчване.     

profittips-the best football tips

„Като компания, ангажирана с телевизионната реализация на българския футбол през последните 15 години и участваща активно във въвеждането на системата ВАР в България сме особено щастливи, че можем да сме част от процеса на нейното усъвършенстване и надграждане. Искрено благодарим на президента господин Иванов и на целия екип на БФС за предоставената възможност.“, заяви изпълнителният директор на „ИМС Продакшънс“ Гергана Данова.    

„Подписването на днешния договор е още една крачка в посока повишаване качеството на ВАР системата. Възможността да се снима с повече камери ще доведе до търсената от нас по-голяма обективност и равнопоставеност между клубовете. Благодаря на госпожа Данова за ползотворното сътрудничество и вярвам, че това партньорство ще доведе до положителни резултати в развитието на българския футбол.“, сподели от своя страна президентът на БФС Георги Иванов. 

За да се въведе подобрението, на всеки стадион на отборите от Първа Лига ще се инсталират стратегически две камери с ултра движение като по една ще бъде фокусирана върху всяка голлиния. Записите от тези камери през ТВ-доставчика ще се приемат директно от системата ВАР.

profittips-the best football tips

ВАР екипът от своя страна ще има пълен контрол върху кадрите от камерите, което ще им позволи да разглеждат всеки кадър и да използват функцията за увеличение и преценка на ситуация на голлинията, както и на положения за засада. 

В последствие ВАР екипът ще съобщава решението на съдията на терена или ще насочи към преглед на ситуацията чрез подаване на изображението към ТВ-оператора.

Нововъведенията ще позволят използването на калибрирана линия на засадата с допълнителни ъгли на кадрите, а дистанционно управляваните настройки на фокуса на камерите ще осигурят оптимални изображения без да е необходим оператор и физически достъп до камерата.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker